ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σύμφωνα με το προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που ανέβηκε για διαβούλευση το επικουρικό προσωπικό των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού,  δύνανται να παραταθούν οι συμβάσεις τους για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την 30ή.6.2024.
Με αυτή τη διάταξη  παρατείνονται οι συμβάσεις μέχρι την 30ή.6.2024 και των συναδέλφων του λοιπού επικουρικού προσωπικού που εργάζονται στον ΟΚΑΝΑ.

Για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι καθίστανται όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης. 

Ενώ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε δεσμευτεί για νομοθετική ρύθμιση ανανέωσης των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων για ένα έτος η παράταση είναι τελικά μόνο για 6 μήνες. 

Η ρύθμιση αυτή αποτελεί καθαρό «εμπαιγμό» των συναδέλφων από την Κυβέρνηση. 

Την ίδια ώρα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξαγγέλλει το μεγαλόπνοο σχέδιο της για την ίδρυση του νέου φορέα στο χώρο των εξαρτήσεων η ίδια βάζει τροχοπέδη στον νέο φορέα, αφού την χρονική περίοδο κατά την οποία θα ξεκίναγε την λειτουργία του ο ΕΟΠΑΕ θα λήγουν οι συμβάσεις δεκάδων συνάδελφων οι οποίοι εάν αποχωρήσουν θα καταρρεύσει ο νέος φορέας πριν καλά καλά λειτουργήσει.
Απαιτούμε καταρχήν άμεση αλλαγή της νομοθετικής ρύθμισης με πρόβλεψη για παράταση των συμβάσεων για ένα έτος.
Απαιτούμε να προωθήσει η κυβέρνηση την  μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων με συμβάσεις  ΙΔΟΧ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Μόνο με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται πολλές παραιτήσεις και ανακύκλωση του ιδίου προσωπικού σε μελλοντικές προκηρύξεις και αποκαθίσταται η αδικία που συντελείται σε βάρος τους όλα αυτά τα χρόνια, αφού οι συνάδελφοι ΙΔΟΧ καλύπτουν ξεκάθαρα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του και εφόσον αποχωρήσουν από τον Οργανισμό, αποδομούνται από ανθρώπινο δυναμικό πολλές υπηρεσίες πάνω στην κρίσιμη διεργασία της μετεξέλιξης των υπηρεσιών φροντίδας των ωφελουμένων.
 

Σχόλια