ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΥ

Ευτυχώς δεν θαμπωθήκαμε  απο τους διθυράμβους της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου, όταν για πρώτη φορά ανακοινώθηκε η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.
Ευτυχώς πιέσαμε και η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου δεν μπόρεσε να επαναπαυθεί στις "δάφνες" της.

Κι έτσι, συνάδελφοι με ειδικότητες που δεν περιλαμβάνονταν στην προηγούμενη ΚΥΑ περιλήφθηκαν στη δεύτερη εκδοχή. Αυτό είναι πραγματικά πολυ καλό και δείχνει ότι ποτέ δεν πρέπει να παραιτούμαστε από τις  διεκδικήσεις.

Για άλλη μία φορά όμως η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων ΟΚΑΝΑ μας εξέπληξε αρνητικά:

Σε μία συγκυρία που πράγματι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη ακόμα και την παραμικρή αύξηση, θα έφτανε η δημοσίευση της νέας ΚΥΑ με την προσθήκη των ειδικοτήτων που έλειπαν από την προηγούμενη. Αλλά η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου δεν αρκέστηκε σε αυτό: Εκτός απο την έκφραση θαυμασμού στον Πλεύρη  και το γνωστό (και ως ένα σημείο βαρετό) γλύψιμο στον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, πρόσθεσε και ψέματα για δήθεν "ειδικές αναφορές" για τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους του ΟΚΑΝΑ, που επιτρέπουν τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος, χωρίς την προϋπόθεση της  "πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης". Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΔΣ αναφέρει ότι το επίδομα στον ΟΚΑΝΑ λαμβάνουν:
"Οδοντίατροι στην κατηγορία Γ* ανεξάρτητα από το αν απασχολούνται στον ΟΚΑΝΑ μόνο ως πλήρους και όχι αποκλειστικής απασχόλησης μέσω ειδικής αναφοράς που γίνεται στην ΚΥΑ. ....

...Με ειδική αναφορά επίσης απαλείφτηκε η προϋπόθεση για τους ιατρούς του ΟΚΑΝΑ να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οπότε μπορούν να λάβουν κανονικά το επίδομα στην κατηγορία Γ*, όπως ζητούσε ο Σύλλογος εξ αρχής. "

Ψάξαμε την ΚΥΑ (http://enne.gr/23316). Επειδή δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το μέγεθος του ψέματος, ψάξαμε πολύ. Πουθενά στο κείμενο της ΚΥΑ δεν βρήκαμε σχετική μνεία. Ρωτήσαμε τους ίδιους που έγραψαν την ενθουσιώδη ανακοίνωση. Σιγή ασυρμάτου...

Μερικές φορές πραγματικά ντρέπεται και η ντροπή...
Το βαρέλι δεν έχει πάτο τελικά.

Σχόλια