ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ- ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Οι μακροχρόνιοι αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ για τη διεκδίκηση του ανθυγιεινού επιδόματος δικαιώθηκαν. Σύμφωνα με την ΚΥΑ το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας θα το λάβουν οι παρακάτω ειδικότητες συναδέλφων (που αναφέρονται στον υφιστάμενο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας) στις κατηγορίες που αναγράφονται:
Κατηγορία Γ.   Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας   150 ευρώ μεικτά
Ειδικότητες:
Ειδικοί θεραπευτές ΔΕ
Θεραπευτές ΠΕ,ΤΕ
Ιατροί,
Νοσηλευτές ΠΕ, ΤΕ,
Παρασκευαστές ΤΕ, ΔΕ 
Φαρμακοποιοί,
Ψυχίατροι
Ψυχολόγοι

Κατηγορία Δ.   Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας   105 ευρώ μεικτά
Ειδικότητες:
Κοινωνιολόγοι
Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ, ΤΕ

Με αυτή την απόφαση η οποία έχει αναδρομική ισχύ από 01/01/2023, ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα του Συλλόγου, αφού δίνονται πραγματικές αυξήσεις σε περισσότερους από 700 συναδέλφους. Να σημειωθεί ότι αυξήσεις στο μισθολόγιο των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ έχουν να πραγματοποιηθούν από το 2007 !!! μέσω της υπογραφής από τον Σύλλογο της τότε ΣΣΕ, ενώ η αμέσως επόμενη ΣΣΕ το 2010, που ήταν να συμφωνηθεί δεν υπογράφηκε επειδή (προς τιμή όλων των συναδέλφων) δεν έγινε δεκτή από τον Σύλλογο η πρόταση της τότε διοίκησης για κλιμακωτές αυξήσεις μισθών σε όλες τις κατηγορίες πλην ιατρών. Στη συνέχεια μεσολάβησαν οι γνωστές μειώσεις μισθών που έχουμε υποστεί όλοι μας.
Ο Υπουργός Υγείας συμπεριέλαβε τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ στους δικαιούχους του επιδόματος και με αυτή του τη κίνηση στέκεται πραγματικός αρωγός στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον του για το χώρο των εξαρτήσεων όχι μόνο με τη δημιουργία νέων δομών αλλά και με την φροντίδα των εργαζομένων σε αυτές. Έχουν παρέλθει 10 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που για πρώτη φορά έθεσε το συγκεκριμένο θέμα ο Σύλλογος στο Υπουργείο Υγείας. Έχουν παρέλθει επτά υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί όλων των κομμάτων στους οποίους, ενώ είχε τεθεί το θέμα του ανθυγιεινού επιδόματος αυτοί σφύριζαν αδιάφορα. Είναι ο πρώτος Υπουργός Υγείας που δικαιώνει το αίτημα του Συλλόγου.
Σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και συζητήσεων που λάμβαναν χώρα τους τελευταίους μήνες μεταξύ του γραφείου του Υπουργού Υγείας, του ιδίου και του Δ.Σ. του Συλλόγου υποστήριξε σθεναρά τη διαχρονική θέση του Συλλόγου για την παροχή του ανθυγιεινού επιδόματος, όχι μόνο στις ειδικότητες που το δικαιούνται στενά με βάση το νόμο αλλά και σε άλλες ειδικότητες, που έρχονται σε επαφή με ασθενείς καθημερινά. Είχαν προηγηθεί επανειλημμένα έγγραφα τόσο του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρη όσο και του Δ.Σ. του Συλλόγου τόσο στην Επιτροπή, που είχε οριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία για τη διαμόρφωση του ανθυγιεινού επιδόματος, όσο και προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Πλεύρη και Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για την παροχή του συγκεκριμένου επιδόματος σε μια πλειάδα ειδικοτήτων μέσα στον Οργανισμό. Από την πρόταση του Συλλόγου τελικά το Υπουργείο Υγείας δεν συμπεριέλαβε τους διοικητικούς των Μονάδων με την αιτιολογία, πως ούτε και οι διοικητικοί των νοσοκομείων ή των λοιπών υγειονομικών φορέων λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ όλα τα χρόνια έχει αποδείξει και το αποδεικνύει περίτρανα και σήμερα ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα, διεκδικήσεις και δικαιώματα ΟΛΩΝ των μελών του ανεξαρτήτως ειδικότητας και σχέση εργασίας.
Με συστηματική, αθόρυβη, αγωνιστική διάθεση και εντατική δουλειά, μακριά από βαρύγδουπες ανακοινώσεις, καταγγελίες και κραυγές απέναντι σε προσπάθειες διάσπασης και υπονόμευσης του έργου του Συλλόγου (όπως αυτή που προσπαθούν κάποιοι/ες να επιτύχουν πρόσφατα) και φυσικά χωρίς να στήνει …. πανό σε εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για τους συναδέλφους, ο Σύλλογος πετυχαίνει τη θετική έκβαση των συμφερόντων των συναδέλφων. Με αυτή τη μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ μπαίνει τέλος και στη παραφιλολογία που διακινούσαν κάποιοι/ες μίζεροι/ες που αριστερά και δεξιά σιγοψιθύριζαν, ότι τάχα το Δ.Σ. του Συλλόγου ενδιαφέρεται μόνο για το συμφέρον μίας έως δύο ειδικοτήτων. Επιπλέον μπαίνουν οριστικά στο περιθώριο όλοι και όλες αυτές που συστηματικά παραπληροφορούν, κατασκευάζουν συνωμοσιολογικά σενάρια που φτάνουν τα όρια της παράνοιας και καταστροφολογούν συνεχώς.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ θα συνεχίσει στο ίδιο πλαίσιο ενότητας τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων καθώς και την επέκταση των αυξήσεων στις αποδοχές σε όλες τις κατηγορίες των συναδέλφων που σήμερα δεν λαμβάνουν αυξήσεις ,όπως ακριβώς διεκδίκησε και πέτυχε με την επέκταση της άδειας του burn out σε όλους τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ. Παράλληλα συνεχίζονται εντατικά οι διαβουλεύσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τη βοήθεια του Προέδρου του Οργανισμού για το μισθολόγιο των ιατρών του Οργανισμού.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συνεχίσουμε και θα πετύχουμε τους διακηρυγμένους στόχους μας για υπογραφή νέας ΣΣΕ, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στον ΟΚΑΝΑ και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για δημόσια προγράμματα στο χώρο των εξαρτήσεων, που θα προσφέρουν δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες στους ωφελούμενους .

Για άλλη μια φορά καλούμε τους συναδέλφους ιατρούς να μην ακολουθήσουν τις σειρήνες της διάσπασης και της διχόνοιας και να παραμείνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στο τέλος οι συνάδελφοι ιατροί θα δώσουν τον αγώνα διεκδίκησης των αιτημάτων τους μέσα από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους και όχι μόνοι τους με διασπαστικές, συντεχνιακές λογικές εργατικής αριστοκρατίας.

Σχόλια