ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022 υπέγραψε την έγκριση για την κίνηση διαδικασιών για την πλήρωση θέσεων προσωπικού αορίστου χρόνου για τη στελέχωση των Μονάδων/Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ . Πρόκειται για τις θέσεις που είχαν ανακοινωθεί από το 2019 αλλά δεν είχε δοθεί η έγκριση στον ΟΚΑΝΑ για να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο Σύλλογος είχε ζητήσει στις συναντήσεις που είχε με τη Διοίκηση του Οργανισμού να ξεμπλοκάρει σύντομα η διαδικασία αυτών των προσλήψεων, ώστε να ζητήσει την έγκριση νέων θέσεων αορίστου χρόνου για το 2023. Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ είχε υποστηρίξει ότι με την ανάπτυξη που έχει ο Οργανισμός σε νέες δομές είναι απαραίτητες τόσο αυτές οι προσλήψεις, που δρομολογήθηκαν,  αλλά και νέες αορίστου χρόνου.

Θα είναι οι πρώτες προσλήψεις αορίστου χρόνου θεραπευτικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα κάνει ο Οργανισμός μετά το 2017 και οι πρώτες διοικητικού προσωπικού εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια. Η διαδικασία των προσλήψεων για το θεραπευτικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα γίνει από τον ΟΚΑΝΑ με την έκδοση σχετικής προκήρυξης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι θέσεις για το διοικητικό προσωπικό θα σταλούν στο ΑΣΕΠ,  όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και θα προκηρυχτούν από το ΑΣΕΠ. Για αυτό το λόγο αναμένεται να καθυστερήσει η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη του διοικητικού προσωπικού.

Πάγια θέση του Συλλόγου είναι η αύξηση των θέσεων αορίστου χρόνου στον ΟΚΑΝΑ και η ταυτόχρονη σταδιακή μείωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης οι οποίες θα αναπληρώνονται με θέσεις αορίστου χρόνου.

Σχόλια