ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΦΩΝΗΣ» για τις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


Έπειτα από την ανάρτηση της 16/6/2022 των προγραμματικών  θέσεων του συλλόγου μας, η «Ανεξάρτητη Φωνή» προχωρά σε ορισμένες επισημάνσεις.

·        Η παρουσίαση των θεμάτων, έτσι όπως αναφέρθηκαν στη ΓΣ της Αθήνας της 9/6/2022, είναι πραγματικά περιεκτική και καλογραμμένη.

·        Σε όλες τις θεσμικές διεκδικήσεις είμαστε συμπαραστάτες και υπερθεματίζουμε (εξάλλου αποτελούν ταυτόσημες θέσεις και της «Ανεξάρτητης Φωνής»)

·        Ωστόσο, δεν περιγράφονται οι τοποθετήσεις των παρατάξεων εξειδικευμένα, με τη σειρά και την προτεραιότητα που συνέβησαν. Για το λόγο αυτό επισημάναμε και στη ΓΣ, ότι δηλαδή χρειάζεται να κρατούνται τα πρακτικά.

·        Επίσης, στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στις διεκδικήσεις μας, το ζήτημα των μισθολογικών εκκρεμοτήτων που ταλανίζει το μεγαλύτερο αριθμό των εργαζομένων, δεν μπορεί να είναι 17ο στα 22.!!!Η θέση της καταγραφής, έχει μικρή σημασία σε σχέση με το πόσο μείζον μπορεί να είναι ένα τέτοιο ζήτημα. Αντιληφθήκαμε ότι νοιώθουν πολλοί συνάδελφοι σε όλη τη χώρα, την ίδια ανάγκη επίλυσης του ζητήματος.

·        Σε ότι αφορά για τις επόμενες κινήσεις και διεργασίες ,αυτές αποτελούν κρίσιμες αποφάσεις τόσο για την βελτίωση των συνθηκών βιωσιμότητας μας ως εργαζόμενοι και πολίτες, όσο και για τη διατήρηση του ίδιου του Οργανισμού μας ,ως παρόχου ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Για τον παραπάνω  λόγο απαιτείται να υφίσταται η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και συνεργασία όλων μας. (εξελίξεις για ΕΚΛ,ΣΣΕ, συναντήσεις με αρμόδιους πολιτικούς φορείς κλπ).

·        Με πνεύμα συναδελφικής αλληλεγγύης, συλλογικής συμπερίληψης και κοινής λογικής, ως «Ανεξάρτητη φωνή» προτείνουμε:

1. Στα πλαίσια των επερχόμενων παρεμβάσεων-ζυμώσεων για να μην αμφισβητηθούν  τα δικαίως κεκτημένα της Α ομάδας εργαζομένων, θα πρέπει να συμπεριληφθεί η ίδια "βαρύτητα" στην παρέμβαση, ώστε να διεκδικηθεί η αναδρομικότητα και για τις  Β, Γ, Δ ομάδες εργαζομένων, με το ίδιο δυναμικό πνεύμα ισονομίας και δικαιοσύνης.

       2. Αξιώνουμε να υπάρχει παρουσία εκπροσώπου από τις υφιστάμενες θιγόμενες  ομάδες  στις  διαπραγματεύσεις.

  • Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε ότι γινόμαστε αποδέκτες των εύλογων παραπόνων από συναδέλφους, για το ζήτημα της προβληματικών συνθηκών των μονάδων υποκατάστασης (κυρίως σε δομές της Περιφέρειας), οι οποίες λειτουργούν χωρίς την απαραίτητη καθημερινή παρουσία γιατρών για την ανάληψη τόσο της ιατρικής όσο και της διοικητικής ευθύνης που απαιτείται. Αυτά τα γεγονότα όπως και η κάλυψη των κενών θέσεων από τους συναδέλφους μας με ευέλικτες μορφές εργασίας (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΔΠΥ),είναι απαραίτητο να επικοινωνηθούν με συνέπεια και συνέχεια.

Με εκτίμηση,

 

«Ανεξάρτητη Φωνή» 20/6/2022

Σχόλια