ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες διεξαγωγής εκλογικών αρχαιρεσιών των οργάνων του Συλλόγου. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές την Δευτέρα 21 Μαρτίου (για τις δομές της περιφέρειας) και την Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Μαρτίου (για τις δομές της Αττικής). Στην Αθήνα θα διεξαχθούν οι εκλογικές διαδικασίες δύο ημέρες λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Η κεντρική εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού την Τρίτη 8 Μαρτίου, όπου θα εκλεγεί και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Θα έχει προηγηθεί συνέλευση στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 3 Μαρτίου.

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (όπως προβλέπεται στο καταστατικό του Συλλόγου) δηλαδή οι συνάδελφοι με σύμβαση αορίστου χρόνου, οι επικουρικοί, όσοι απασχολούνται με προγράμματα ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ, τα δελτία παροχής υπηρεσιών και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης.

Όπως ρητά προβλέπει τόσο ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982 όσο και το καταστατικό του Συλλόγου στις εκλογικές διαδικασίες μπορεί να λάβει μέρος κάθε εργαζόμενος/η που είναι οικονομικά τακτοποιημένος/η. Στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, αλλά και της ισότητας και ισονομίας οικονομικά τακτοποιημένος θεωρείται όποιος έχει καταβάλει ΟΛΕΣ τις οικονομικές του εισφορές προς τον Σύλλογο. Επειδή όμως η θητεία των οργάνων του Συλλόγου έληγε κανονικά τον Μάρτιο του 2020 όπου όμως συνέπεσε με την περίοδο απαγόρευσης διενέργειας εκλογικών διαδικασιών, το Δ.Σ. αποφάσισε, προς διευκόλυνση των συναδέλφων, οικονομικά τακτοποιημένος/η να θεωρείται όποιος/α έχει πληρώσει τις συνδρομές του/της στον Σύλλογο τα τελευταία 3 χρόνια (Μάρτιος 2019-Φεβρουάριος 2022). Για παράδειγμα ένας/μία συνάδελφος που απασχολείται στον Οργανισμό τα τελευταία 5 χρόνια με δελτίο παροχής υπηρεσιών για να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες θα πρέπει να έχει ή να τακτοποιήσει τις εισφορές του/της για τα 3 τελευταία χρόνια. Αντιστοίχως αν ο/η συνάδελφος απασχολείται στον Οργανισμό τους τελευταίους 10 μήνες θα πρέπει να τακτοποιήσει τις εισφορές του/της για τους 10 μήνες.

Όλοι οι συνάδελφοι που θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες και έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (είτε δεν είναι μέλη του Συλλόγου μέχρι σήμερα, είτε για οποιοδήποτε λόγο δεν παρακρατήθηκαν εισφορές υπέρ του Συλλόγου για κάποιους μήνες θα πρέπει να απευθυνθούν στην ταμία του Συλλόγου Καρασαββίδου Άννα στο τηλέφωνο 6979725503.

Καταληκτική ημερομηνία τακτοποίησης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τον Σύλλογο είναι η Δευτέρα 7 Μαρτίου, μια ημέρα πριν την Κεντρική απολογιστική συνέλευση ώστε να κλείσουν οι εκλογικοί κατάλογοι, όπως προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου.

Σχόλια