ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ 31/12/2022

Σε συνέχεια των επιστολών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της συνάντησης με την Υφυπουργό για το θέμα της παράτασης  των συμβάσεων των συναδέλφων που εργάζονται στον ΟΚΑΝΑ ως επικουρικοί,  κατατέθηκε  από τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή την Παρασκευή 5/2/2022 η παρακάτω τροπολογία:

«....-Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοιού COVID-19 όλες οι ενεργές κατά την 31η.3.2022 συμβάσεις επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης “Γ. Παπαγεωργίου”, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., καθώς και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δύναται να παρατείνονται από τη λήξη τους και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την 31η.12.2022......»

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου η Υφυπουργός Υγείας κ. Ράπτη στις επανειλημμένες οχλήσεις των μελών του Συλλόγου είχε δεσμευτεί ότι οποιαδήποτε παράταση των επικουρικών στο ΕΣΥ θα περιλαμβάνει και τον ΟΚΑΝΑ. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας από το γραφείο της κ. Υφυπουργού επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου όπου τον διαβεβαίωσαν για την ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου. Πρόκειται για θετική εξέλιξη αφού οι συνάδελφοι-επικουρικοί  ουσιαστικά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προστέθηκε τροπολογία που ουσιαστικά μοριοδοτεί επιπλέον την προϋπηρεσία του επικουρικού προσωπικού στις προκηρύξεις που θα βγουν από το ΑΣΕΠ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και το ΕΚΑΒ

Συγκεκριμένα,

«.... για τις τρεις αμέσως επόμενες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, για επιλογή προσωπικού με σειρά προτεραιότητας, και ειδικά για την πρόσληψη νοσηλευτικού και λοιπού, πλην ιατρών, προσωπικού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και το ΕΚΑΒ, «κατά παρέκκλιση της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4551/2018 (Α’ 116), περί της διενέργειας διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. για κάλυψη θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, πλην ιατρών, για τους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.), και της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021, περί των κριτηρίων επιλογής με σειρά προτεραιότητας, η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης μοριοδοτείται με είκοσι (20) μονάδες ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα από τις 25.2.2020 έως τη δημοσίευση των ανωτέρω κατά περίπτωση προκηρύξεων, για το σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων και με επτά (7) μονάδες ανά μήνα έως τη συμπλήρωση ογδόντα τεσσάρων (84) μηνών, εφόσον έχει αποκτηθεί από νοσηλευτικό και λοιπό, πλην ιατρών, προσωπικό, λόγω της συμβολής του στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 σε επίπεδο δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης»

Και αυτή η τροπολογία είναι σε θετική κατεύθυνση αφού και ο Σύλλογος έχει ζητήσει την επιπλέον μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στον ΟΚΑΝΑ  για τις προκηρύξεις που θα βγουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αίτημα που έχει γίνει αποδεκτό από τη Διοίκηση του Οργανισμού.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΟΚΑΝΑ

Σε συνέχεια της πρόσκλησης από  τη Διοίκηση του Οργανισμού για τη συμμετοχή και εκπροσώπου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ στη νέα ολιγομελή ομάδα εργασίας για την εκπόνηση προσχεδίου Εσωτερικού Κανονισμού του Οργανισμού και τον ορισμό σε αυτή του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Παπαδόπουλου Παναγιώτη παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν ανεξαρτήτως ειδικότητας να καταθέσουν τις προτάσεις - παρατηρήσεις τους για το νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Οργανισμού. Οι όποιες προτάσεις κατατεθούν, αφού ομαδοποιηθούν στη συνέχεια θα σταλούν στους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου προς έλεγχο νομιμότητας και σκοπιμότητας για να καταλήξουμε σε ένα κείμενο που θα δοθεί στην ομάδα εργασίας ως πρόταση των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ.

Οι προτάσεις πρέπει να σταλούν στο mail του Συλλόγου silogos@okana.gr  μέχρι την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Σχόλια