ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΚΑΝΑ συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη 13 Γενάρη στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας η ΟΕΝΓΕ και πρωτοβάθμια σωματεία υγειονομικών.

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου  προς την Υφυπουργό Υγείας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας  στην Υφυπουργό Υγείας για την αδράνειά της επί δίμηνο για όλα όσα είχε υποσχεθεί να υλοποιήσει στην συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου τον περασμένο Νοέμβριο. Ούτε το θέμα της παράτασης των συμβάσεων των συναδέλφων από το επικουρικό προσωπικό με ορατό πλέον τον κίνδυνο να λήξουν οι συμβάσεις των συναδέλφων και να καταρρεύσει ο Οργανισμός λόγω έλλειψης προσωπικού, ούτε το θέμα του ανθυγιεινού επιδόματος, ούτε  του καθορισμού νέου μισθολογίου για το ιατρικό προσωπικό του Οργανισμού, θέματα που στην συνάντηση την βρήκαν σύμφωνη και που είχαν και την στήριξη του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ που παρευρίσκονταν στη συνάντηση. Με αυτή της την απραξία συνεχίζει την πολιτική αδιαφορία όλων των προκατόχων της στο Υπουργείο Υγείας για θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ .

Εκδίκαση έφεσης για το ανθυγιεινό επίδομα

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου εκδικάστηκε η έφεση που είχε ασκήσει η  προηγούμενη Διοίκηση το ΟΚΑΝΑ για την διεκδίκηση, από τους δικαιούχους με βάση το νομοθετικό πλαίσιο,  του ανθυγιεινού επιδόματος για τα έτη 2013-2017. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση είχε κερδηθεί σε πρωτόδικο βαθμό τον Ιανουάριο του 2019 αλλά καθυστέρησε ο προσδιορισμός εκδίκασης της έφεσης λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον covid.

Ορισμός προσωρινής Διοίκησης Συλλόγου

Εκδόθηκε η απόφαση από το Πρωτοδικείο της Αθήνας για ορισμό προσωρινής Διοίκησης στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ μετά τη λήξη την 31η Δεκεμβρίου όσων προέβλεπε η ΚΥΑ για παράταση της θητείας των συνδικαλιστικών οργάνων. Μετά την συνταξιοδότηση του Γραμματέα του Συλλόγου Μιχάλη Λαζαρή, την αποχώρηση του μέλους της ΑΡΣΥ από το Δ.Σ. του Συλλόγου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αρχαιρεσιών το  Πρωτοδικείο της Αθήνας όρισε το παρακάτω σχήμα ως προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου.

Πρόεδρος                                     Αγγελίδης Άγγελος

Αντιπρόεδρος                               Παπαδόπουλος Παναγιώτης

Γραμματέας                                  Σταθακοπούλου Ευγενία

Οργανωτικός Γραμματέας            Σταυρόπουλος Βασίλειος

Ταμίας                                           Καρασαβίδου Άννα

Μέλος                                            Ιωαννίδης Αναστάσιος

Μέλος                                            Παπαμανουσάκης Ιωάννης

Μέλος                                             Κουτσούκης  Αλέξανδρος

Μέλος                                             Γαβριλόπουλος Επαμεινώνδας

Με αυτή τη σύνθεση θα προχωρήσει ο προγραμματισμός που έχει γίνει από τον περασμένο Οκτώβριο για διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων οργάνων του Συλλόγου το αργότερο τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

Δυνατότητα επιδότησης για τους συναδέλφους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της VODAFONE

Ύστερα από ενημέρωση του Συλλόγου, οι συνάδελφοι που είναι κάτοχοι του προγράμματος κινητής τηλεφωνίας VODAFONE, έχουν δικαίωμα μετά τη λήξη του συμβολαίου τους να πάρουν επιδότηση ταυτόχρονα με την ανανέωση του ανάλογα με το πρόγραμμα που είχαν επιλέξει. Η επιδότηση χορηγείται είτε για την αγορά συσκευής τηλεφώνου ή tablet, είτε σε χρήμα (με κατάθεση από την εταιρεία σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου). Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν με την εταιρεία (SLVnet) στο τηλέφωνο 2106614410 λέγοντας τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου  ή το ΑΦΜ τους  ώστε να πληροφορηθούν το ποσό της επιδότησης που δικαιούνται.qw

 

Σχόλια