ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά και από παρεμβάσεις του Συλλόγου διορθώθηκε η προκήρυξη που είχε εκδοθεί για ΔΠΥ στο σκέλος που αφορά το «μισθολογικό» καθεστώς με το οποίο θα αμείβονται οι ιατροί που θα προληφθούν με ΔΠΥ. Με αυτή ,όμως, τη σωστή παρέμβαση στο μισθολογικό καθεστώς των ιατρών με ΔΠΥ δημιουργείται αναντιστοιχία με τις αμοιβές των ιατρών του Οργανισμού που απασχολούνται στον Οργανισμό με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου οι οποίοι  αμείβονται με ενιαίο μισθολόγιο ως απλοί ΠΕ. Για αυτό τον λόγο είναι επιτακτική ανάγκη η εξεύρεση νομοθετικής λύσης για το θέμα που χρονίζει στο πλαίσιο των προτάσεων που κατέθεσε και πρόσφατα ο Σύλλογος στη συνάντηση  του με την Υφυπουργό Υγείας κ. Ράπτη.

Σε συνέχεια των όσων είχαν συμφωνηθεί με τη Διοίκηση του Οργανισμού στην τελευταία συνάντηση και με βάση την απόφαση του θέματος 1 της 23ης/12.10.2021 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ, αναφορικά με την εκπόνηση προσχεδίου Εσωτερικού Κανονισμού του Οργανισμού, αποφασίστηκε η σύσταση νέας, ολιγομελούς ομάδας εργασίας, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ.

Επίσης ζητήθηκε η εκπροσώπηση του Δ.Σ. του Συλλόγου στην ομάδα εργασίας  για τον καθορισμό Κώδικα Δεοντολογίας.

Στην νέα ομάδα εργασίας για την αναθεώρηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου θα παρίσταται ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παπαδόπουλος Παναγιώτης και  για τον καθορισμό Κώδικα Δεοντολογίας  ο Οργανωτικός Γραμματέας του Συλλόγου Σταυρόπουλος Βασίλης.

Σχετικά με το εορταστικό μέρισμα που δόθηκε στους υγειονομικούς για άλλη μια φορά αποκλείστηκε ο ΟΚΑΝΑ από τους δικαιούχους παρόλο που εγκαίρως ο Σύλλογος είχε αποστείλει επιστολές στην αρμόδια Υφυπουργό Υγείας για συμπερίληψη των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ στους δικαιούχους του μερίσματος. Σύμφωνα με το φεκ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δικαιούχοι είναι μόνο το Ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί σε όλα τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), στρατιωτικά νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένου του ΝΙΜΤΣ) και πανεπιστημιακά νοσοκομεία, στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στα κέντρα υγείας, στα αγροτικά ιατρεία, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού και στην Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών του Συλλόγου τα τέλη Φεβρουαρίου αφού προηγουμένως το Πρωτοδικείο της Αθήνας προχωρήσει σε ορισμό προσωρινής Διοίκησης  με δεδομένο ότι η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου παρατείνει τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου  η παράταξη της ΑΡΣΥ αφού συμφώνησε στο αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί ενημέρωσε ότι αποχωρεί από τα όργανα του  Συλλόγου μέχρι την πραγματοποίηση των εκλογικών διαδικασιών. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη τη θέση που αντιστοιχεί στη ΑΡΣΥ στο Δ.Σ. του Συλλόγου- σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αρχαιρεσιών- την καταλαμβάνει το αναπληρωματικό μέλος της πλειοψηφούσας παράταξης (Αγωνιστική Συνεργασία) Παπαμανουσάκης Ιωάννης. Μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις, όπως συμβαίνει κάθε φορά πριν την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών για τα συνδικαλιστικά όργανα του Συλλόγου.

 

Σχόλια