ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ προσέφυγε τον Ιούνιο του 2018  (μετά από απόφαση Γενικής Συνέλευσης) στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΚΥΑ που ορίζει τη διαδικασία αξιολόγησης και προκήρυξης των θέσεων Ευθύνης των Τμημάτων του Οργανισμού.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την ΚΥΑ που εφαρμόστηκε στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων Υπευθύνων από την προηγούμενη Διοίκηση του Οργανισμού. Με αυτή την απόφαση καταρρίπτονται όλα τα γελοία και καταφανώς έωλα επιχειρήματα των προηγούμενων Διοικούντων (Καφετζόπουλος, Φωτόπουλος, Γκανάς, Κοκκώλης) περί αξιοκρατικής και δημοκρατικής διαδικασίας. Στην ουσία η όλη διαδικασία συνιστούσε νομιμοφανή αυθαιρεσία για την επιλογή προϊσταμένων τμημάτων του ΟΚΑΝΑ.

Παρόλο που, πριν αποσταλεί το σχέδιο στα Υπουργεία για την έκδοση της ΚΥΑ, τους επισημάνθηκαν από το Δ.Σ. του Συλλόγου τα προβληματικά σημεία του σχεδίου, εκείνοι επέμειναν πεισματικά ως το τέλος περί της ορθότητας των αποφάσεων τους. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και μπορούν να δικαιολογηθούν. Η επιμονή όμως στο λάθος  είναι  επικίνδυνη και εμμονική.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ θα συνεχίσει τον αταλάντευτο διαχρονικό του  αγώνα για έναν αξιοκρατικό, ανοικτό, δημόσιο και δημοκρατικό ΟΚΑΝΑ.

Καλούμε τη τωρινή Διοίκηση του Οργανισμού να εφαρμόσει άμεσα -με ό,τι αυτό συνεπάγεται-  την απόφαση του ΣΤΕ και

- με την ευκαιρία αναθεώρησης του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας να συντάξει άμεσα μαζί με τους εργαζόμενους νέα συνταγματική, αξιοκρατική και δημοκρατική  διαδικασία προκήρυξης των θέσεων ευθύνης, ώστε άμεσα να προκηρυχτούν αυτές και να σταματήσει το καθεστώς ορισμού Υπευθύνων κατά το δοκούν. Σύστημα που ακολουθήθηκε δυστυχώς επί σειρά ετών μέχρι και σήμερα από όλες τις Διοικήσεις του Οργανισμού.Κάθε καθυστέρηση θα οφείλεται πλέον μόνο στη Διοίκηση του Οργανισμού και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

 

ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Προσδιορίστηκε επιτέλους για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 η εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει ο ΟΚΑΝΑ για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Να σημειωθεί ότι έχει κερδηθεί η πρωτόδικη απόφαση με την απόφαση υπ. αρ. 384/2019 αλλά λόγω της πανδημίας καθυστέρησε ο προσδιορισμός εκδίκασης της υπόθεσης στο εφετείο. Επιπλέον η πρωτόδικη εκδίκαση των συναδέλφων που προσέφυγαν δικαστικά σε δεύτερο χρόνο για το συγκεκριμένο επίδομα προσδιορίστηκε για την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

Σχόλια