ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

Οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου έστειλαν στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ το ενημερωτικό σημείωμα που ακολουθεί σχετικά με την αναβολή έκδοσης απόφασης του Εφετείου της Αθήνας για τις δύο πρώτες ομάδες συναδέλφων που έχουν κινηθεί δικαστικά για τον παράνομο τρόπο ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο. 


Προς Σύλλογο Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ 

Προς ενημέρωση των μελών σας που είναι διάδικοι στις υποθέσεις που έχουν δικαστεί στο Εφετείο της Αθήνας στις 07/05/2019 για τη διεκδίκηση των μισθολογικών περικοπών που επιβλήθηκαν διαδοχικά λόγω επέκτασης και εφαρμογής στον ΟΚΑΝΑ του ενιαίου μισθολογίου σας γνωστοποιούμε ότι το δικαστήριο δεν εξέδωσε οριστική απόφαση. Ειδικότερα έχει ήδη παραπεμφθεί το σχετικό νομικό ζήτημα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε υπόθεση εργαζομένων Δημοτικής Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Το Εφετείο μετά από αυτή την εξέλιξη έκρινε σκόπιμο να αναβάλλει την έκδοση της απόφασης του ωσότου κρίνει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, κρίση η οποία θα αποτελέσει το πλαίσιο για τις αποφάσεις του συνόλου των κατώτερων δικαστηρίων. Επισημαίνουμε ότι μέχρι και σήμερα το νομικό ζήτημα θεωρείτο λυμένο και μάλιστα υπέρ των εργαζομένων, ενώ καμία αντίθετη απόφαση δεν είχε εκδοθεί από το ανώτατο δικαστήριο, ώστε να δικαιολογείται η παραπομπή και η επίλυση τυχόν διαφωνίας από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Για την πορεία της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα σας ενημερώσουμε εκ νέου, μόλις υπάρξει οτιδήποτε νεότερο. 

Περαιτέρω σας ενημερώνουμε ότι για τις λοιπές «ομάδες» δεν έχει εκδοθεί απόφαση επί των αγωγών τους στο Πρωτοδικείο Αθηνών μέχρι και σήμερα.

Με εκτίμηση 

Για τη δικηγορική Εταιρεία 

Δημήτρης Βαλαβάνης

Σχόλια