Καλά Χριστούγεννα κύριοι... Σκρουτζ της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ για άλλη μια χρονιά και τελευταία!!!

Η απερχόμενη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, πιστή στον τυφλό της εγωισμό και την εμπάθεια της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δεν διαθέτει ένα ποσό, ως συνεισφορά για τις δωροεπιταγές και τις εορταστικές εκδηλώσεις (δωροεπιταγές και θεατρικές παραστάσεις για τα παιδιά όλων των δομών πανελλαδικά) που οργανώνει ο Σύλλογος για τα παιδιά των εργαζομένων, εν όψει των Χριστουγέννων.ΟΛΕΣ οι Διοικήσεις από την ίδρυση του Οργανισμού μέχρι που μπλέξαμε με δαύτους, συνεισέφεραν άλλοτε μικρότερο άλλοτε μεγαλύτερο ποσό, ανάλογα με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού με αποτέλεσμα να αποτελεί έθιμο η συνεισφορά της εκάστοτε Διοίκησης στην χαρά των παιδιών των συναδέλφων. 

Η αναλγησία τους και ο κομπλεξισμός τους όμως, δεν τους αφήνει έστω και αποχαιρετώντας τους πρώην συναδέλφους τους να προχωρήσουν σε μια μικρή κίνηση ένδειξης ανθρωπιάς προς τα παιδιά των εργαζομένων. Μάλιστα ενώ ο Σύλλογος έχει αποστείλει επιστολή από 1/11/2019 (αρ.πρωτ.41845.1/11/2019, ακολουθεί στο τέλος της ανακοίνωσης), με την οποία ζητάει επισήμως αυτή την εθιμική συνεισφορά της Διοίκησης μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση, έστω αρνητική. Τέτοια απάθεια απέναντι στους εργαζόμενους. Έτσι μετά την κατάργηση αυθαίρετα μεταξύ των άλλων και της εθιμικής άδειας των εορτών από τον προηγούμενο Γενικό Διευθυντή (ευτυχώς αυτός μας κούνησε νωρίς το μαντήλι), η απαξίωση τους περνάει πλέον και στα παιδιά των εργαζομένων. 

Η σημερινή Διοίκηση είναι η ΜΟΝΗ Διοίκηση ΝΠΙΔ στην Ελλάδα, που δεν συνεισφέρει χρήματα για τις εορταστικές εκδηλώσεις και δωροεπιταγές που οργανώνει ο εκάστοτε Σύλλογος για τα παιδιά των Εργαζομένων. Ο λόγος για τον οποίο ακολουθείται από όλους η συγκεκριμένη τακτική είναι ότι τα ποσά αθροιζόμενα δημιουργούν προσφορές μεγαλύτερης αξίας και μεγαλύτερης χαράς για τα παιδιά των εργαζομένων. 

Θυμίζουμε ότι αντί της συνεισφοράς πέρυσι και πρόπερσι η Διοίκηση προτίμησε αθλητικά μπλουζάκια και ... μπάλες. Φέτος σειρά έχουν τα σορτσάκια και οι... κάλτσες. Ο Σύλλογος θα ζητήσει από την επόμενη Διοίκηση να ενημερώσουν για το πόσο στοίχισαν οι φιέστες των προηγούμενων ετών. 

Εμμένοντας σε τέτοιες εμφανώς εκδικητικές (και για αυτό γελοίες αποφάσεις), το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδεικνύουν το πόσο ακατάλληλοι ήταν για να διοικήσουν έναν Οργανισμό, με τις ιδιαιτερότητες του ΟΚΑΝΑ (εξαιρετικά μεγάλο και διαρκές φορτίο ματαίωσης και για το λόγο αυτό μεγάλη ανάγκη ανταπόδοσης και εν γένει φροντίδας των εργαζομένων). 

Δυστυχώς, μετά από αυτή την αμοραλιστική απόφαση των διοικούντων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ θα αναγκαστεί και φέτος να μειώσει το ύψος των χορηγούμενων δωροεπιταγών, ενώ αδυνατεί να χρηματοδοτήσει την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων. Οι δύο παραπάνω αναγκαστικές περικοπές γίνονται με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ. 

Αναμέναμε ως την ύστατη ώρα μήπως κάποιος από τη Διοίκηση φιλοτιμηθεί και απαντήσει. Αυτός είναι ο λόγος που φέτος οι δωροεπιταγές θα καθυστερήσουν να αποσταλούν. Αναγκαστικά οι δωροεπιταγές φέτος θα είναι των 20 ευρώ η κάθε μία και θα είναι από τα πολυκαταστήματα “Public”. 

Από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου θα μπορούν, οι συνάδελφοι που έχουν παιδιά έως την ηλικία των 18 ετών να παραλάβουν τις δωροεπιταγές, από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού και συγκεκριμένα από την κ. Παύλο Τσολιά. Στις δομές της περιφέρειας τις δωροεπιταγές θα τις παραλάβουν οι τοπικοί σύμβουλοι τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Υπεύθυνος για τη διανομή στη Θεσσαλονίκη είναι το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Κουτσούκης. Υπεύθυνοι για τη διανομή των δωροεπιταγών στις υπόλοιπες μονάδες είναι οι κατά τόπους Τοπικοί Σύμβουλοι. 

Επειδή οι δωροεπιταγές δίνονται από τις εισφορές των μελών του Συλλόγου, δικαιούχοι είναι μόνο όσοι συνάδελφοι είναι εγγεγραμμένοι στον Σύλλογο και είναι ταμειακά τακτοποιημένοι. Για τυχόν διευκρινίσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Παναγιώτη Παπαδόπουλο. 

Ελπίζουμε η νέα χρονιά -εκτός από υγεία και δύναμη σε όλους μας- να φωτίσει το Υπουργείο Υγείας, ώστε να συνειδητοποιήσει, έστω και με καθυστέρηση, την αναποτελεσματικότητα και ακαταλληλότητα αυτών που έχουν επιλεγεί για τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και να τους αντικαταστήσει άμεσα

Καλά Χριστούγεννα σε όλους 

(ακόμα και στους ..... Σκρουτζ της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ που θα είναι και τα τελευταία τους στον Οργανισμό. Να και ένα καλό....) 

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου (αρ.πρωτ.41845.1/11/2019)




Σχόλια