ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (για άλλον ένα... θρίαμβο της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ!!!)


Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ συνεχίζει να παίρνει μια σειρά ύποπτων αποφάσεων εκμεταλλευόμενη την καθυστέρηση τοποθέτησης νέας Διοίκησης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Για άλλη μια φορά ξεδιάντροπα παρανομούν και καταστρατηγούν τους όρους  προκήρυξης επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά όλους τους ισχυρισμούς του Συλλόγου για συστηματική παραβίαση των όρων των προκηρύξεων που έχουν «επιμεληθεί» τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ίδιοι πάντα άνθρωποι. Στην προκειμένη περίπτωση η επιτροπή (Κοκκώλης, Παπαρηγόπουλος, Αράχωβας για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε) που είχε οριστεί για την συνέντευξη  και την τελική κατάταξη των υποψηφίων προχώρησε στην ανάρτηση πινάκων προσωρινής αξιολογικής κατάταξης των υποψηφίων Ιατρών Ψυχιάτρων και Ιατρών Παθολόγων της υπ’ αριθμ. 1559/8-5-2019 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου ο Οργανισμός μέσω της προκήρυξης ζήταγε 11 ψυχιάτρους, η νυν συνάδελφος Σαββίδου Κλεοπάτρα ψυχίατρος με οκταετή συνεχή προϋπηρεσία στον Οργανισμό (ΔΠΥ)  κατατάχθηκε στη 12η θέση (πρώτη αναπληρωματική).
Στη θέση της επιλέχθηκε παιδοψυχίατρος και όχι ψυχίατρος, όπως ζήταγε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η συνάδελφος απευθύνθηκε στον ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης όπου επιβεβαίωσαν εγγράφως ότι άλλη ειδικότητα είναι  ψυχίατρος και άλλη  παιδοψυχίατρος.
 Το σχετικό έγγραφο ακολουθεί στο τέλος της ανακοίνωσης που ξεγυμνώνει την «αξιοκρατία» των Κοκκώλη, Καφετζόπουλου και Φωτόπουλου.
Η συνάδελφος ήδη έχει προχωρήσει στη διαδικασία κατάθεσης ένστασης. Με αυτό ως δεδομένο είναι φανερή η παραβίαση των όρων της προκήρυξης και η προφανής ανικανότητα για πολλοστή φορά των διοικούντων. Άραγε τα δύο μέλη της Επιτροπής που είναι ψυχίατροι δε γνώριζαν τους όρους της προκήρυξης και τη διαφορά των ειδικοτήτων;
Ο Σύλλογος όλα τα έγγραφα της συγκεκριμένης υπόθεσης τα έχει αποστείλει στο Υπουργείο Υγείας με σχετικό υπόμνημα.
Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα ανακαλέσουν τον προσωρινό πίνακα επιτυχόντων, θα αποδεχτούν την ένσταση και την επαναπρόσληψη της συναδέλφου.
Για να σταματήσει αυτός ο ετήσιος εξευτελισμός των συναδέλφων με ΔΠΥ που επί χρόνια βιώνουν στον Οργανισμό περνώντας κάθε χρόνο συνεντεύξεις, μοριοδοτήσεις κ.α. η μόνη λύση είναι η άμεση προκήρυξη θέσεων αορίστου χρόνου για όλες τις ειδικότητες, που θα τις καλύψουν οι συνάδελφοι που εργάζονται στον Οργανισμό τόσα χρόνια.
Προφανώς υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες αποφάσεις που απλά ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί τα αιτήματα συναδέλφων για διάφορα θέματα μικροτακτοποιήσεων. Δυστυχώς όσο παραμένουν στη θέση τους θα βρεθούμε αντιμέτωποι και με άλλες αποφάσεις της εν λόγω Διοίκησης που θα εγκυμονούν κινδύνους για τη λειτουργία του Οργανισμού.

Ακολουθεί η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης



Σχόλια