ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ Σ.Σ.Ε.



Την Δευτέρα 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ με τη Διοίκηση του Οργανισμού για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απόστολή του προσχεδίου πρότασης της Μεσολαβήτριας προς τα δύο μέρη (μετά την προσφυγή του Συλλόγου στον ΟΜΕΔ).Από την μεριά της Διοίκησης παρέστησαν ο Πρόεδρος, ο Γεν. Διευθυντής, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ κ. Χαμτζούδης,οι νομικοί εκπρόσωποι του Οργανισμού και η Υπεύθυνη του Τμήματος Διαχείρησης Ανθρωπίνων Πόρων.
Η συνάντηση είχε το χαρακτήρα κυρίως ενημερωτικό και προπαρασκευαστικό των  επόμενων διαπραγματεύσεων, αφού η Μεσολαβήτρια έχει θέσει αυστηρά χρονικά όρια για την ολοκλήρωση αυτών.
Στο προσχέδιό της η Μεσολαβήτρια αναφέρεται :
-σε αντιστοίχιση του μισθολογίου των ιατρών με το ειδικό μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ (όπως το προέβλεπε η πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου)
-στο ανθυγιεινό επίδομα, το οποίο θα δίνεται στις ειδικότητες όπως προβλέπουν οι κείμενες νομοθετικές διατάξεις όπως ισχύουν μέχρι και σήμερα.(η πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου υποστήριζε την παροχή του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους των Μονάδων)
-burn-out (όπως το προέβλεπε η πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου)
-αποζημίωση για παιδικό-βρεφονηπιακό σταθμό (εκρεμμεί ο προσδιορισμός του ύψους του ποσού)
-παροχή νοσηλευτικής ειδικότητας (όπως το προέβλεπε η πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου)
-ποσό για κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών (εκρεμμεί ο προσδιορισμός του ύψους του ποσού)
-άδεια ανατροφής τέκνου όπως ισχύει στο δημοσιουπαλληλικό κώδικα (όπως το προέβλεπε η πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου)
-το ΤΑΣΕΟ, τον ορισμό επιτροπής για καθορισμό κριτιριών για παροχή άδειας για εργασία εκτός του ΟΚΑΝΑ και τη διευκόλυνση συνδικαλιστικής δράσης  η Μεσολαβήτρια τα παραπέμπει στις διαπραγματεύσεις των δύο μερών.
Στην συνάντηση σημειώθηκε σύγκλιση απόψεων στα περισσότερα θέματα.
Παραπέμφθηκαν στην επόμενη συνάντηση, τα θέματα του ΤΑΣΕΟ, το μισθολόγιο των ιατρών και η εξειδίκευση των ποσών για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και την κάλυψη εκπαιδευτικών σκοπών.
Για το «burn-out» ο κ. Καφετζόπουλος ανέφερε, ότι θα  επαναφέρει την άδεια για την πρόληψή του, όπως προβλέπει η πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου (τρεις μέρες το τρίμηνο και λήψη αυτών μέσα στο τρίμηνο και όχι το τελευταίο μήνα του τριμήνου όπως ίσχυε) πρώτα με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και μετά αυτή η ρύθμιση θα ενταχθεί στην Σ.Σ.Ε., όταν αυτή υπογραφεί.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου κλήθηκε από τη Διοίκηση να επανακαταθέσει – έως την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ (30/6) στοιχεία, τόσο για το μισθολόγιο των ιατρών, όσο και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για να ενημερωθούν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού.Ταυτόχρονα η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού να προχωρήσουν στην καταγραφή στοιχείων που ζήτησε η Μεσολαβήτρια.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, αφού η ημερομηνία συζήτησης των δύο μερών- ενώπιον της Μεσολαβήτριας- έχει οριστεί για την 8η Ιουλίου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε προηγούμενη συνεδρίασή του αποδέχτηκε τη πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου για συμμετοχή με δικαίωμα λόγου στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Οργανισμού και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ. Το ίδιο αποφάσισε και για το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ της Τρίτης 16 Ιουνίου 2015, παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του ΔΣ του Συλλόγου η Γενική Γραμματέας, Όλγα Αναγνώστου.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ αποφασίσθηκε να τοποθετηθεί εκπρόσωπος από τη μεριά του Οργανισμού στο ΔΣ του ΤΑΣΕΟ το μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, η κ. Βερροίου.

Σχόλια