26 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Αθήνα 17/6/2008
ΟΚΑΝΑ
Αβέρωφ 21 – Αθήνα
Τηλ.: 210-8898254 Fax.: 2108898288



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


26 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Δυστυχώς οι Κυβερνήσεις αλλά και τα ΜΜΕ, την αγωνία και την ευαισθησία τους για το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα, την εκδηλώνουν μονάχα την ημέρα εκείνη, οι μεν στήνοντας κάποιες εκδηλώσεις «ελπίδας» προβάλλοντας την «επιτυχή» κατά κανόνα ετήσια παρέμβασή τους, οι δε αφιερώνοντας περισσότερες σελίδες απ’ ότι τις άλλες ημέρες κάνοντας αφιερώματα και καταγραφές του προβλήματος..

Εμείς οι Εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ υπογραμμίζουμε την ανάγκη η κάθε ημέρα που περνάει να είναι Ημέρα Μάχης κατά των Ναρκωτικών.

Η αυξανόμενη λειτουργική παραλυσία του ΟΚΑΝΑ τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα, Πρόληψη, Θεραπεία και Επανένταξη, είναι φαινόμενο που αποκαλύπτει την αποτυχία της Κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια και αφήνει έκθετο τον κ. Πρωθυπουργό που στις Προγραμματικές του δηλώσεις τον Μάρτιο του 2004 είχε δεσμευθεί για απορρόφηση της λίστας αναμονής για τον ΟΚΑΝΑ μέχρι τον Δεκέμβρη του 2004.

Η συνεχής υποχρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ ως πολιτική επιλογή, σε συνδυασμό με το δις εξαγγελμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης από τον Υπουργό Υγείας που ουσιαστικά διαλύει τον ΟΚΑΝΑ, θέτει σε όλους μας το ερώτημα :
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ;
Οι μόνες «επιτυχίες» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια είναι:
· Η αύξηση της λίστας αναμονής κατά 25%, και η αύξηση του χρόνου αναμονής για την εισαγωγή στα Προγράμματα του ΟΚΑΝΑ σε 5 χρόνια.
· Η δημιουργία και δεύτερης λίστας για κατ’ εξαίρεση εισαγωγή στα Προγράμματα του ΟΚΑΝΑ, αποτέλεσμα της προσπάθειας να παρακαμφτεί η λίστα ώστε να γίνουν «μικροεξυπηρετήσεις».
· Η αναστολή της λειτουργίας του ΕΚΤΕΠΝ
· Η διακοπή της χρηματοδότησης του Προγράμματος Αυτοβοήθειας.
· Η υπονόμευση ουσιαστικά της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, αφού οι οφειλές του ΟΚΑΝΑ προς αυτά φτάνουν αισίως τα 7 εκ. ευρώ.
· Ο πολλαπλασιασμός των παράνομων ιδιωτικών κλινικών που κερδοσκοπούν ασύστολα εκμεταλλευόμενες το πρόβλημα.


Όλες αυτές οι «επιτυχίες» δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους.

Καλούμε όλους του Συναδέλφους σε 24ωρη απεργία την 26 Ιουνίου, ως ελάχιστο χρέος μας, για να καταγγείλουμε την εγκληματική αδιαφορία και ανεπάρκεια της Κυβέρνησης απέναντι στην καθημερινή μεγέθυνση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Καλούμε όλους του Συναδέλφους να απέχουν από Εκδηλώσεις και προπαγανδιστικά «πανηγύρια» που σκοπεύει να οργανώσει η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και το Υπουργείο Υγείας.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΚΑΝΑ