Καλά Χριστούγεννα...... κύριοι Σκρούτζ


Αποτελεί έθιμο στον ΟΚΑΝΑ, από την ίδρυσή του, η Διοίκηση του  Οργανισμού να διαθέτει ένα ποσό, άλλοτε μικρότερο άλλοτε μεγαλύτερο, ανάλογα με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, ως συνεισφορά για τις δωροεπιταγές και τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος, για τα παιδιά των εργαζομένων, εν όψει των Χριστουγέννων. Για πρώτη φορά πέρυσι το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ αποφάσισε να μη διαθέσει χρήματα.
Φέτος, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ απέστειλε επιστολή (Αρ.πρωτ. 36764/4-10-2018, ακολουθεί στο τέλος της ανακοίνωσης), με την οποία ζητάει επισήμως αυτή την εθιμική συνεισφορά της Διοίκησης.
Έχουν παρέλθει 2 μήνες και κανένας από τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ δεν καταδέχτηκε να απαντήσει στην επιστολή μας, έστω και αρνητικά. Προφανώς η απαξίωση που επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους (καταργώντας αυθαίρετα μεταξύ των άλλων και την εθιμική άδεια των εορτών), επεκτείνεται πλέον  και στα παιδιά των εργαζομένων.
Η σημερινή Διοίκηση είναι η ΜΟΝΗ Διοίκηση ΝΠΙΔ στην Ελλάδα, που δεν συνεισφέρει χρήματα για τις εορταστικές εκδηλώσεις και δωροεπιταγές που οργανώνει ο εκάστοτε Σύλλογος για τα παιδιά των Εργαζομένων. Ο λόγος για τον οποίο ακολουθείται από όλους η συγκεκριμένη τακτική είναι ότι τα ποσά αθροιζόμενα δημιουργούν προσφορές μεγαλύτερης αξίας και μεγαλύτερης χαράς για τα παιδιά των εργαζομένων.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Διοίκηση έστειλε στα παιδιά των εργαζομένων αθλητικά μπλουζάκια. Ίσως φέτος στείλουν (με απευθείας ανάθεση, όπως έκαναν και πέρυσι) αθλητικά σορτσάκια και του χρόνου αθλητικές κάλτσες. Για αθλητικά παπούτσια δεν φαίνεται να φτάνουν τα λεφτά. Ίσως αν το «τουριστικό» δίδυμο του ΟΚΑΝΑ (Φωτόπουλος-Γκανάς) μείωνε τα χρήματα που ξοδεύει σε ταξίδια, συνεδριάκια, ξενοδοχεία κ.α. κάτι να γινόταν.
Εμμένοντας σε τέτοιες εμφανώς εκδικητικές (και για αυτό γελοίες αποφάσεις), το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποδεικνύουν το πόσο ακατάλληλοι είναι για να διοικήσουν έναν οργανισμό, με τις ιδιαιτερότητες του ΟΚΑΝΑ (εξαιρετικά μεγάλο και διαρκές φορτίο ματαίωσης και για το λόγο αυτό μεγάλη ανάγκη ανταπόδοσης και εν γένει φροντίδας των εργαζομένων).
Δυστυχώς, μετά από αυτή την αμοραλιστική απόφαση των διοικούντων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ θα αναγκαστεί να μειώσει το ύψος των χορηγούμενων δωροεπιταγών, ενώ αδυνατεί να χρηματοδοτήσει την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων. Οι δύο παραπάνω αναγκαστικές περικοπές γίνονται με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ.
Αναμέναμε ως την ύστατη ώρα (συνεδρίαση Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ Τρίτη 18/12/2018) μήπως κάποιος απο τη Διοίκηση φιλοτιμηθεί και απαντήσει. Αυτός είναι ο λόγος που φέτος οι δωροεπιταγές θα καθυστερήσουν να αποσταλούν. Αναγκαστικά οι δωροεπιταγές φέτος θα είναι των 20 ευρώ η κάθε μία και θα είναι από τα πολυκαταστήματα  Public”. 
Από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα μπορούν, όσοι συνάδελφοι έχουν παιδιά έως την ηλικία των 18 ετών να παραλάβουν τις δωροεπιταγές, από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού και συγκεκριμένα από την κ. Τάνια Ζουρνατζή. Στις δομές της περιφέρειας τις δωροεπιταγές θα τις παραλάβουν οι τοπικοί σύμβουλοι το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου. Υπεύθυνος για τη διανομή  στη Θεσσαλονίκη είναι το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ Κουτσούκης. Υπεύθυνοι για τη διανομή των δωροεπιταγών στις υπόλοιπες μονάδες είναι οι κατά τόπους Τοπικοί Σύμβουλοι. 
Επειδή οι δωροεπιταγές δίνονται από τις εισφορές των μελών του Συλλόγου, δικαιούχοι είναι μόνο όσοι συνάδελφοι είναι εγγεγραμμένοι στον Σύλλογο και είναι ταμειακά τακτοποιημένοι. Για τυχόν διευκρινήσεις παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

Ελπίζουμε η νέα χρονιά -εκτός από υγεία και δύναμη σε όλους μας- να φωτίσει το Υπουργείο Υγείας, ώστε να συνειδητοποιήσει, έστω και με καθυστέρηση, την αναποτελεσματικότητα και ακαταλληλότητα αυτών που έχουν επιλεγεί για τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. Από τη μεριά μας υποσχόμαστε ότι στην περίπτωση αυτή θα τους αφήσουμε ήσυχους να συνεχίζουν....το ταξίδι τους, αυτή τη φορά όμως με δικά τους έξοδα.....

Καλά Χριστούγεννα σε όλους
 (ακόμα και στους .....Σκρουτζ της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ)

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου(Αρ.πρωτ. 36764/4-10-2018)




Σχόλια