ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ανεξάρτητα από προεκλογικές προσδοκίες ή αυταπάτες και από μετεκλογικές αισιοδοξίες ή πανικούς η πραγματικότητα είναι εδώ και δείχνει ξεκάθαρα ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ήρθαν για να μείνουν και σε αυτή τους την επιλογή δεν πρόκειται να λογαριάσουν τίποτα ούτε να δείξουν «συμπόνια» σε κανέναν. 

Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ όχι μόνο δεν φαίνεται να αλλάζει αλλά χειροτερεύει κιόλας:  Κι αν έστω και με δυσκολία πληρώθηκαν οι αορίστου χρόνου, παραμένουν απλήρωτοι πολλοί συνάδελφοι μας με δελτία παροχής υπηρεσιών ενώ οι εργολάβοι με τη δικαιολογία πως δεν τους πληρώνει ο ΟΚΑΝΑ αφήνουν απλήρωτους συναδέλφους των συνεργείων καθαριότητας και φύλαξης. Κι αν σε κάποιους αυτό μοιάζει «μακρινό κι αδιάφορο» κάνουν λάθος: ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ είναι τόσο ασφυκτικός ώστε οποιαδήποτε απαίτηση των εργολάβων με δικαστικά μέσα  «ακουμπάει» τους λογαριασμούς του ΟΚΑΝΑ που ουσιαστικά ταυτίζονται με τους λογαριασμούς για τη μισθοδοσία όλων.(Ήδη μια εταιρεία που συνεργάζεται επί μακρόν με τον Οργανισμό προσέφυγε σε δικαστικά μέτρα και έλαβε διαταγή πληρωμής κατά του ΟΚΑΝΑ με ότι αυτό συνεπάγεται για την καταβολή της μισθοδοσίας στο άμεσο μέλλον.)


Οι φήμες για το μέλλον του Οργανισμού και των υπόλοιπων φορέων αντιμετώπισης της εξάρτησης οργιάζουν. Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει και το χειρότερο: κανείς δεν εγγυάται ότι στη διαδικασία λήψης της οποιασδήποτε απόφασης οι εργαζόμενοι θα έχουν κάποιον ρόλο.
Η κατάσταση στις μονάδες παραμένει επιεικώς απαράδεκτη, την ίδια ώρα που η εναπομείνασα κουτσουρεμένη και παράτυπη Διοίκηση δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη κρυμμένη πίσω από τον «σεβασμό» μιας a la cart νομιμότητας, που επιτρέπει να μην γίνονται ιολογικές εξετάσεις, εμβόλια, ουροληψίες αλλά δεν ενοχλείται όταν μένουν εργαζόμενοι απλήρωτοι.  Ή όταν συνεχίζεται η καταβολή ενός μισθολογίου, που υπολογίσθηκε με λάθος τρόπο και συνεχίζει να εφαρμόζεται με υπερβάλλοντα ζήλο. Και κυρίως όταν συνεχίζει να υπάρχει η λίστα αναμονής με ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για μια θέση θεραπείας.  

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και μάλιστα άμεσα. Πρέπει άμεσα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ, να ληφθεί άμεσα πολιτική απόφαση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την μη επιστροφή των 5 εκ. που δόθηκαν στο τέλος του 2014 για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού, να εφαρμοστεί η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για τον τρόπο εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, να πληρωθούν όσοι είναι απλήρωτοι, να σταματήσει οποιαδήποτε πιθανότητα κατάσχεσης των λογαριασμών του Οργανισμού, να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων και να ενισχυθούν στελεχιακά και υλικοτεχνικά, να απορροφηθεί η λίστα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ. 

Στην πρώτη μας μετεκλογική Γενική Συνέλευση πρέπει να οργανώσουμε την δράση μας και πρέπει να το κάνουμε ΑΜΕΣΑ. Αν κάτι φοβούνται όλοι όσοι θέλουν τη συνέχιση των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών  πολιτικών είναι εμάς και τη δύναμη των αγώνων μας.

Να μην αφήσουμε κανέναν να αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς.


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην Αθήνα την Πέμπτη  26 Μαρτίου 2015, στις 13.30 στις Κεντρικές Υπηρεσίες
(για να μπορούν να ληφθούν αποφάσεις στην τρίτη και καταληκτική ημερομηνία προκηρύσσεται η μεν πρώτη για την Παρασκευή 20 Μαρτίου και η δεύτερη για την Δευτέρα 23 Μαρτίου)


το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια