ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου, μετά από αίτημα του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. με τη Διοίκηση του Οργανισμού. Η συνάντηση ζητήθηκε ώστε να συζητηθούν τα όσα αναφέρει το έγγραφο με θέμα "Μέτρα Εφαρμογής του Πλαισίου Λειτουργίας" (25384/260521) όσο και το θέμα που προέκυψε με την περικοπή των ωρών καθαριότητας στις Δομές της Αθήνας (26478/020621). Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 28 Μαΐου ο Σύλλογος είχε στείλει επιστολή στη Διοίκηση του Οργανισμού, όπου ζητούσε την ολιγοήμερη αναστολή εφαρμογής των μέτρων ώστε να δοθεί ο χρόνος για κατάθεση προτάσεων τόσο από τις θεραπευτικές ομάδες των μονάδων όσο και από τον Σύλλογο. Η Διοίκηση αποδέχτηκε το αίτημα και σε αυτό το πλαίσιο διαβούλευσης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί με μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για να τεθεί το πλαίσιο παρατηρήσεων για τα μέτρα εφαρμογής του Πλαισίου Λειτουργίας όπου συζητήθηκαν αντιρρήσεις-παρατηρήσεις που στάλθηκαν από τις Μονάδες προς τον Σύλλογο.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης τα μέλη του Δ.Σ. ανέφεραν ότι αυτή η συζήτηση που άνοιξε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ξανασυζητήσουμε τα θεραπευτικά ζητήματα. Το ισχύον Πλαίσιο Λειτουργίας αντιστοιχεί σε μια δεδομένη χρονική στιγμή και σε μια φάση ανάπτυξης του Οργανισμού - άρα οφείλει και μπορεί να εξελίσσεται, να εμπλουτίζεται με τα νέα επιστημονικά δεδομένα και την πολύχρονη εμπειρία μας, να λαμβάνει υπόψη την κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα - ακόμα και την εμπειρία του covid. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει συντεταγμένα και οργανωμένα ανάμεσα στους εργαζόμενους και φυσικά και με τη Διοίκηση του Οργανισμού. Ο Πρόεδρος συμφώνησε στο να ξεκινήσει η συζήτηση για αναθεώρηση του Πλαισίου Λειτουργίας και προσαρμογής του στα νέα δεδομένα.

Μετά την επί της αρχής συμφωνία να ξαναμπούν κάποιοι περιορισμοί στα take home ώστε να λειτουργούν ως θεραπευτικά εργαλεία, διατύπωσαν τη διαφωνία των εργαζομένων επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε - δηλαδή της μη διαβούλευσης προτού ανακοινωθεί η εφαρμογή των μέτρων. Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι το έγγραφο δεν περιέχει μέτρα εκτός του Πλαισίου Λειτουργίας αλλά, όπως εξαιτίας της πανδημίας εκδόθηκε έγγραφο για να δίνεται περισσότερο take home για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας τώρα που επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα εκδόθηκε αυτό το έγγραφο που περιέχει και τονίζει συγκεκριμένα μέτρα εντός του Πλαισίου Λειτουργίας του Οργανισμού. Όσο για τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν τόσο από τον Σύλλογο όσο και από κάποιες θεραπευτικές ομάδες, δόθηκε αυτή η μικρή παράταση εφαρμογής των μέτρων επιστροφής στην κανονικότητα για να ενσωματωθούν οι όποιες παρατηρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση που γίνεται τώρα με τον Σύλλογο για να διατυπωθούν προτάσεις, ώστε να εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ορθή επανάληψη του εγγράφου.

Τα μέλη του Συλλόγου κατέθεσαν προτάσεις που είχαν συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. μαζί με μέλη της ΕΠΕΣΥ καθώς και προτάσεις που έκαναν οι θεραπευτικές ομάδες Μονάδων τόσο για το θέμα της δυνατότητας λήψης ΤΗ παρά τη χρήση κάνναβης ή βενζοδιαζεπινών (όταν υπάρχει ιατρική ένδειξη), για την ανάγκη ελέγχου της χρήσης αμφεταμινών, για τη διατήρηση της δυνατότητας λειτουργίας των «φάσεων» που παρέχει το Πλαίσιο Λειτουργίας για τις Μονάδες της επαρχίας (όπου δεν λειτουργεί ξεχωριστή μονάδα συνταγογράφησης) με ότι αυτό συνεπάγεται για τον αριθμό δόσεων take home σε κάθε «φάση». Τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Αντιπρόεδρος συμφώνησαν. Όσον αφορά το συνταγολόγιο που αναφέρεται στο έγγραφο η Διοίκηση ανακοίνωσε ότι αυτό είναι ο πρόδρομος αυτού που θα συμπεριληφθεί στο νέο Φάκελο Ασθενή ο οποίος θα εφαρμοστεί μέχρι τέλους του έτους.

Για τις Μονάδες μεθαδόνης προτάθηκε από τα μέλη του Συλλόγου μεταξύ των άλλων η δημιουργία 2 νέων Μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η δυνατότητα συνταγογράφησης και στη μεθαδόνη. Η Διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει άμεσα στην Αθήνα νέα Μονάδα μεθαδόνης που θα είναι και για συνταγογράφηση και συμφώνησε στο αίτημα του Συλλόγου για δημιουργία αντίστοιχης Μονάδας και στη Θεσσαλονίκη. Για την αύξηση των mg μεθαδόνης του take home επιφυλάχτηκε να απαντήσει συγκεκριμένα.

Χρόνια μετά το αναιτιολόγητο και βίαιο κλείσιμο της Μονάδας μεθαδόνης της Νίκαιας από την προηγούμενη Διοίκηση φαίνεται ότι αυτή η τωρινή Διοίκηση αντιλαμβάνεται το ορθό του αιτήματος των εργαζομένων να μην μειωθούν αλλά αντίθετα να αυξηθούν οι θέσεις θεραπείας στη μεθαδόνη.

Για τις Μονάδες μεθαδόνης ζητήθηκε από τον Σύλλογο μικρή αναστολή εφαρμογής των μέτρων μέχρι να προχωρήσουν κάποιες από τις λύσεις που προτάθηκαν ώστε να μην παρατηρηθεί μεγάλος φόρτος στη Μονάδα του «Σωτηρία» που τα Σαββατοκύριακα καλύπτει τους περισσότερους χορηγούμενους της Αττικής. Ο Πρόεδρος ζήτησε την άμεση εφαρμογή, δεσμευόμενος ωστόσο, ότι μετά από ένα ή δύο Σαββατοκύριακα οι λύσεις που προτάθηκαν  για την λειτουργία της Μονάδας του «Σωτηρία» ώστε να μην επιβαρυνθεί με πιθανό μεγάλο φόρτο εργασίας για τα Σαββατοκύριακα θα επανεκτιμηθούν. Τέλος επεσήμανε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εκδώσει ορθή επανάληψη του εγγράφου συμπεριλαμβάνοντας τις παρατηρήσεις που τέθηκαν τόσο από τον Σύλλογο όσο και από θεραπευτικές ομάδες Μονάδων.

Για το άλλο μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί με το θέμα του περιορισμού των ωρών καθαριότητας των Δομών της Αθήνας τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στα όσα αναφέρει το έγγραφο, ζήτησαν την ανάκληση του εγγράφου και απαίτησαν κατ' ελάχιστο την παρουσία της υπηρεσίας καθαρισμού καθόλη τη διάρκεια χορήγησης και επίσκεψης των εξυπηρετούμενων σε όλες τις Μονάδες του ΟΚΑΝΑ. Η Διοίκηση παρουσίασε το γνωστό θέμα με τα εξωφρενικά ποσά που δίνει για καθαριότητα στην εργολαβική εταιρεία (ένα πρόβλημα που κληρονόμησε από τις προηγούμενες Διοικήσεις). Τα μέλη του Συλλόγου συμφώνησαν ως προς την οικονομική διάσταση του προβλήματος αλλά τόνισαν ότι δεν μπορεί να δοθεί λύση σε βάρος ούτε των εργαζομένων στην καθαριότητα των οποίων οι μισθοί είναι ήδη πενιχροί, ούτε των κανόνων υγιεινής σε Μονάδες Παροχής Υγείας - ιδίως σε καιρούς Πανδημίας. Τόνισαν δε, ότι αν επιμείνει η Διοίκηση σε αυτή της την απόφαση θα παρατηρηθεί τεράστια αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαδικασία των ουροληψιών, ατομικών συναντήσεων κτλ. Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι "θα ξαναδεί το θέμα" και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε νέο διαγωνισμό για τις υπηρεσίες καθαριότητας που θα δοθεί σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) .Τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την συμφωνία τους με αυτή τη διαδικασία και τόνισαν την ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ο ΟΚΑΝΑ αναπτύσσεται και ότι στο τέλος του μήνα θα αγγίξει τον αριθμό των 1200 εργαζομένων. Ανήγγειλε εκτός από τη δημιουργία νέας Μονάδας μεθαδόνης στην Αθήνα άμεσα, το άνοιγμα του νέου υπνωτηρίου – κέντρου ημέρας στο τέλος του Ιουνίου στην Αθήνα, νέας Μονάδας ναλοξόνης, Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης καθώς και ΜΟΘΕ σε Κόρινθο και Ιωάννινα. Επιπλέον ενημέρωσε για τη συγχώνευση των δύο ΜΥΑΠ που λειτουργούν στην Αθήνα περί τα τέλη Ιουνίου λόγω της μη ύπαρξης λίστας αναμονής. Παράλληλα θα λειτουργήσουν πανελλαδικά διάφορες δομές μέσω ΕΣΠΑ. Επίσης άμεσα θα προχωρήσει η προκήρυξη προσωπικού αορίστου χρόνου καθώς και η διαδικασία αναθεώρησης του Εσωτερικού Κανονισμού που είχε παγώσει λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία .

Σχόλια