Ο ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΡΟΓΧΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Η καταρρέουσα και απελθούσα Διοίκηση του Οργανισμού  μέσα σε ένα κείμενο – επικήδειο, που μαρτυρά τόσο τον πανικό της όσο και την ένδεια επιχειρημάτων αραδιάζει μια σειρά από ψέματα που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν θυμηδία αν όχι οίκτο για αυτούς που το συνέταξαν.
Πρώτα από όλα το χάος και την αστάθεια στον Οργανισμό την έχουν επιφέρει στον Οργανισμό οι ίδιοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τις αλληλοσυγκρουόμενες, χωρίς σχεδιασμό και ακατανόητες αποφάσεις τους για κλείσιμο Μονάδων, δημιουργία γραφείων – υπηρεσιών, αποκεφαλισμούς υπευθύνων, μεταθέσεις μη αρεστών σε θέσεις ψυγείο, παραβίαση κάθε έννοια δημοκρατικότητας και αξιοκρατίας κ.α.
Για τις παλαιότερες προσλήψεις οι πιο αρμόδιοι να τοποθετηθούν είναι ο σημερινός Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και ο Aναπληρωτής Διευθυντής  Προγραμμάτων που ήταν στις  Επιτροπές  των προσλήψεων και όχι μόνο, όλα αυτά τα χρόνια που καταγγέλλουν και θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πουν οι δύο προαναφερθέντες μαζί και ο κ. Φωτόπουλος πότε διορίστηκαν στον Οργανισμό, με ποια διαδικασία και από ποιους.
Όσο δε, για το τι έκανε ο Σύλλογος όλα τα προηγούμενα χρόνια για την κατάσταση που επικρατούσε απλή μια καταγραφή : 3 καταλήψεις συνολικά 57 ημερών,42 απεργίες, 67 στάσεις εργασίας, 3 πορείες διαμαρτυρίας, 18 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, 9 παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ και εκατοντάδες ανακοινώσεις-καταγγελίες. Αλλά όλα τα παραπάνω μπορεί να τα επιβεβαιώσει ο σημερινός Πρόεδρος του Οργανισμού και το μπαγλαμαδάκι του που συμμετείχαν στην κατάληψη του 2013.
Η αλαζονεία, η έπαρση και η εγωπάθεια που τους διακατέχει τους τυφλώνει με αποτέλεσμα να προσβάλλουν εκατοντάδες άξια στελέχη του ΟΚΑΝΑ και να τους αγνοούν επιδεικτικά, αναφέροντας ότι αυτοί «τροφοδότησαν τον Οργανισμό με άξια και ικανά στελέχη δομές και υπηρεσίες...». Και τολμούν να  αναφέρονται στα χρόνια  που οι ίδιοι έτρεχαν στα πολιτικά γραφεία για να πάρουν μια θεσούλα όταν ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ντροπή και Αίσχος !!!
Για τη διεύρυνση των στόχων του Οργανισμού προφανώς αναφέρονται στην Α1 και Α2 κατηγορία του μπάσκετ, τη yoga, όσο δε για το «όραμα που εμπνέει η σημερινή Διοίκηση στους εργαζόμενους και θεραπευόμενους» περισσότερο σε παραλήρημα ή σε κρίση μεγαλείου προσομοιάζει. 
Κοινώς το αφεντικό... τρελάθηκε.
Αναρωτιούνται πως ο Γεν. Διευθυντής από «νεοφιλελεύθερος»  και «πολιτικός αμοραλιστής» κατέληξε σε «πολιτικό φίλο του ΣΥΡΙΖΑ» σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου. Μα είναι πολύ απλό. Ο πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική πρακτική της αποιδεολογικοποίησης των επιλογών και των συμμαχιών του, χωράει και έχει χωρέσει άνετα νεοφιλελεύθερους και ακροδεξιούς πολιτικούς αμοραλιστές. Αυτό που πρεσβεύει ο Γεν. Διευθυντής είναι στο DNA  του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό το λόγο και παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του Συλλόγου τον άφησαν ανενόχλητο να ολοκληρώσει το μεγαλόπνοο έργο του. Ούτε αυτό μπορούν να κατανοήσουν;  
Ευτυχώς που δε διέψευσαν ότι οι Φωτόπουλος και Καφετζόπουλος διορίστηκαν στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ επειδή κατοικοέδρευαν στα πολιτικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά με την αξία τους.
Έχουν το θράσος να υπερασπίζονται την «πλανόδια ιατρική» που ασκεί ο Αν. Διευθυντής Εφαρμογής Προγραμμάτων και να αφήνουν μονάδες χωρίς ιατρό γιατί απλά δε θέλουν ή είναι ανίκανοι και ανήμποροι. Αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν τις κατατεθειμένες προτάσεις του Συλλόγου και των συναδέλφων ιατρών κι αυτό για να προστατέψουν το φιλαράκι τους και μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ κ. Παπαρηγόπουλο και να μην αποδεσμεύσουν για όσο διάστημα είναι αυτό αναγκαίο τους ιατρούς που έχουν στο πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ». Όμως και στα μαθηματικά μένουν μετεξεταστέοι, αφού αναφέρουν ότι αυξήθηκε το ανθρώπινο δυναμικό στον ΟΚΑΝΑ από 655 σε 722. Βέβαια αποσιωπούν (είναι μετρ στην συγκάλυψη και στην παραπλάνηση) ότι στους 722 βάζουν τους 72 ωφελούμενους του ΟΑΕΔ και τα ΔΠΥ που έχουν αυξήσει δραματικά.
Για τους αορίστου χρόνου τσιμουδιά.
Ψελλίζουν για «μια απλή διαδικασία παράτασης της θητείας του Γεν. Διευθυντή...». Για την ταμπακιέρα ουδέν. Υπάρχει άραγε κάποια γνωμοδότηση όχι μόνο της Νομικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, αλλά οποιουδήποτε νομικού που να καλύπτει την απόφασή τους; Προβλέπει ο νόμος έστω και για μία ημέρα παράταση της θητείας του Γενικού Διευθυντή;  
Νομίζουν ότι ο ΟΚΑΝΑ είναι τσιφλίκι τους και μπορούν ναι κάνουν ότι θέλουν; Βέβαια το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι: τι είναι εκείνο που τους αναγκάζει να προβούν σε μια τόσο καραμπινάτη παρανομία για έναν απονομοποιημένο με δικαστική απόφαση αλλά και ηθικά Γεν. Διευθυντή; Ποιος κρατάει ποιον και από που;
Αλήθεια ποιος θα βάλει την υπογραφή του για τη μισθοδοσία ενός παράνομα τοποθετημένου Γεν. Διευθυντή; Ποια νομιμότητα θα έχουν τα έγγραφα που θα υπογράφει ο παράνομα τοποθετημένος Γεν. Διευθυντής; Τα πιστωτικά ιδρύματα που γνωρίζουν πότε λήγει η θητεία του θα δεχτούν την παράνομη παράταση άρα και την παράνομη υπογραφή του; Αυταπατώνται αν έτσι νομίζουν. Τι περιμένει δηλαδή να μην υπογράφει τίποτα και να πέρνει μόνο τους μισθούς. Αργομισθία επιθυμεί; Μη διανοηθούν να απειλήσουν ή να εξαναγκάσουν συναδέλφους των Οικονομικών Υπηρεσιών να αναλάβουν ευθύνες για την παρανομία τους. Τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή τα αναπληρώνει ο Πρόεδρος του Οργανισμού αλλά υπάρχει και ιεραρχία στον Οργανισμό που μπορεί να διεκπεραιώσει όλες τις πληρωμές, μισθοδοσίας, προμηθευτών κ.α.
Και για αυτό το λόγο έλαβαν σχετικό εξώδικο – προειδοποίηση. Γιατί  γνωρίζουν πολύ καλά ότι πιαστήκαν με τη... γίδα στη πλάτη και ο νόμος  Ν.4139/2013, που επικαλούνται στην απόφασή τους δεν προβλέπει πουθενά παράταση για τους Γενικούς Διευθυντές. Άραγε ο γκουρού της νομικής επιστήμης που συμμετείχε στο Δ.Σ. δεν κατάλαβε τίποτα; Απλά υπάκουσαν σε μια πολιτική εντολή; Δηλαδή τους είπαν από το Υπουργείο να παρανομήσουν και το έκαναν επειδή ήταν πολιτική εντολή; Και επειδή διαδίδουν αριστερά και δεξιά ότι το Υπουργείο από μόνο του έδωσε την παράταση. Προ δεκαημέρου γιατί έτρεχαν απογευματιάτικα στο γραφείο του κ. Ξανθού και τον εκλιπαρούσαν για έγγραφη εντολή που θα τους .... «αναγκάσει να υπακούσουν»;
Και εδώ ψέματα λοιπόν.
Να σημειωθεί, ότι προκήρυξαν τη θέση του Γενικού Διευθυντή δύο ημέρες αφού αποφάσισαν για την παράταση και αφού είχε ξεσπάσει η φασαρία  στις εφημερίδες για την παράνομη απόφαση. Νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο και αυτό αποδεικνύεται από  κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι μέχρι και λίγο πριν το πολιτικό τους τέλος παραμένουν αμετανόητοι και κουτοπόνηροι. Η προκήρυξη αφορά χρονικό διάστημα 5 εργάσιμων ημερών!!! Άρα μόνο οι οι καλά μυημένοι και μιλημένοι θα προλάβουν να συγκεντρώσουν τα χαρτιά τους στο μικρό χρονικό διάστημα που έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι . Στην προκήρυξη εκτός από τα απαραίτητα  τυπικά προσόντα που αναφέρει ο νόμος -τα οποία και νομίμως μοριοδοτούνται - προσθέτουν και επιθυμητά προσόντα!!!  που όμως ο νόμος δεν επιτρέπει να μοριοδοτήσουν. Αν επιχειρήσουν την παραμικρή παρανομία θα έχουν κι άλλες νομικές συνέπειες  (και όχι μόνο) εκτός από τις οικονομικές που θα έχουν έτσι κι αλλιώς αν επιμείνουν στην παράνομη παράταση της θητείας του Γενικού Διευθυντή.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να περιμένει από μικρούς ανθρώπους μεγάλα πράγματα.
Τους δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε πάντα με αποφασιστικότητα απέναντι και σε αυτούς αλλά και στους επόμενους κάθε φορά που η δοτή εξουσία τους θα επιδιώκει να υπονομεύσει τα συμφέροντα των Συναδέλφων μας και του Οργανισμού.

Σχόλια