Τα τελευταία τρία χρόνια στον ΟΚΑΝΑ κυκλοφορούν δύο μαϊμούδες. Η μία ονομάζεται «νομιμότητα» και η δεύτερη «αξιοκρατία».


Τα τελευταία τρία χρόνια στον ΟΚΑΝΑ κυκλοφορούν δύο μαϊμούδες. Η  μία ονομάζεται «νομιμότητα» και η δεύτερη «αξιοκρατία».
Ο κατήφορος της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ έπιασε –επιτέλους- πάτο. Τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε …. Αρκετά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν  και ξεγυμνώνουν στα μάτια όλων τους Διοικούντες στον Οργανισμό και μαζί με αυτούς τους πολιτικούς τους προϊστάμενους του Υπουργείου Υγείας. Με την αισχρή και  παράνομη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ για τρίμηνη παράταση της θητείας του απερχόμενου Γενικού Διευθυντή λίγες ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του και 5 μόλις ημέρες πριν την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών  αποκαλύπτουν το παράνομο κομματικό ρουσφέτι του κ. Ξανθού προς τους πολιτικούς του φίλους κ.κ. Καφετζόπουλο, Φωτόπουλο και Γκανά και επιβεβαιώνει με το πιο τρανταχτό τρόπο όλες τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ για τη σημερινή Διοίκηση του Οργανισμού και τις αναξιοκρατικές  και εκδικητικές  αποφάσεις αλλά και το διαχρονικά αντιδημοκρατικό  τρόπο λειτουργία της.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τις ίδιες λογικές  προηγούμενων κυβερνήσεων. Αρχικά, με την τοποθέτηση αυτών των ανθρώπων στις θέσεις ευθύνης του Οργανισμού, μετά με της ανοχή που έδειξε στις συνεχόμενες καταγγελίες για τα πεπραγμένα της Διοίκησης στον Οργανισμό και τώρα, λίγο πριν το πολιτικό τους τέλος,  με το έγγραφο, που αποκαλύπτουν δημοσιεύματα για τις οδηγίες που έστειλε το Υπουργείο Υγείας  στη Διοίκηση του Οργανισμού για να παρατείνουν παράνομα, όπως εύκολα αποδεικνύεται, τη θητεία του πολιτικού τους φίλου κ. Γκανά και να κάνουν το χατίρι στον εντεταλμένο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΚΑΝΑ και Αντιπρόεδρο του Οργανισμού κ. Φωτόπουλο.
Επειδή προφανώς η αξιοπρέπεια, με τέτοιες αποφάσεις, φαίνεται ότι εκλείπει παντελώς ως είδος, τουλάχιστον ας προστατέψουν τους συναδέλφους των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού από παράνομες υπογραφές και αποδοχή εντολών από έναν παράνομο Γενικό Διευθυντή μετά την 16η Ιουνίου 2019.
Ήδη ο Σύλλογος έχει στείλει στα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικό υπόμνημα για το θέμα μαζί με γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων του Συλλόγου. Αν δεν αναιρεθεί άμεσα η παράνομη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου θα προβούν - την ερχόμενη εβδομάδα - σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τη Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και την Επιθεώρηση Εργασίας και θα κινηθούν με οποιονδήποτε τρόπο εναντίον αυτής της παράνομης απόφασης και φυσικά θα ζητήσουν (και από την επόμενη Διοίκηση του Οργανισμού αλλά και την επόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας) να μην καταβληθούν μισθοί σε έναν παράνομο Γενικό Διευθυντή (για το διάστημα που θα παραμείνει πέραν της 16ης Ιουνίου) ή να ζητηθούν να επιστραφούν αυτά τα χρήματα στον Οργανισμό.
Όσο δε για την απάντηση της Διοίκησης στα δημοσιεύματα το μόνο που κάνουν είναι να «καρφώνουν» το Υπουργείο Υγείας (ότι αυτό τους είπε να το κάνουν) και ότι για το «καλό των εργαζομένων» έκαναν ότι έκαναν κι ας παρανόμησαν... Λες κι αν έμενε ο Οργανισμός μερικές ημέρες χωρίς Γενικό Διευθυντή θα έχανε η βενετιά βελόνι.
Υ.Γ. Οι συνάδελφοι που θα συναντήσουν αυτές τις μαϊμούδες στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού ή αλλού στον Οργανισμό μπορούν να τις ονοματίσουν με τα πραγματικά τους ονόματα…..

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια