ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ BLS, ILS, ALS ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Μετά την έναρξη των μαθημάτων για την απόκτηση πιστοποίησης των συναδέλφων (που δήλωσαν συμμετοχή) στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ συνεχίζει τις συνεργασίες του με φορείς.
Σε συνεργασία με την Ομάδα ΚΑΡΠΑ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), διοργανώνει στους χώρους της ΕΚΕ, σειρά σεμιναρίων Βασικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ-BLS), με την πιστοποίηση του ERC (European Resuscitation Council).

Σημειώνεται ότι η Ομάδα ΚΑΡΠΑ της ΕΚΕ είναι από τους ελάχιστους φορείς σε πανελλήνια κλίμακα, που έχουν συνάψει απευθείας συμβόλαιο με το ERC για διοργάνωση πιστοποιημένων σεμιναρίων και των 3 βαθμίδων (BLS, ALS, ILS).

Η Ομάδα Εργασίας ΚαρδιοΠνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας οργανώνει, με συχνότητα 2 ανά εβδομάδα, πιστοποιημένα (από την ΕΚΕ και το ERC - european resuscitation council) 4ωρα σεμινάρια BLS (basic life support - βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή) για προσωπικό νοσοκομείων αλλά και πολίτες, με επιτυχία επί αρκετά έτη. Τα σεμινάρια είναι ΔΩΡΕΑΝ, απευθύνονται σε γιατρούς, νοσηλευτές, φοιτητές και λοιπό προσωπικό νοσοκομείων και διοργανώνονται στους χώρους της ΕΚΕ (Ποταμιάνου 6, Αθήνα), σε ομάδες των 30 ατόμων. Έχουν κυρίως πρακτικό περιεχόμενο, δηλ. άσκηση σε ανθρώπινα προπλάσματα και χρήση πραγματικών αυτόματων εξωτερικών απινιδιστών. Οι εκπαιδευτές είναι όλοι πιστοποιημένοι από την ΕΚΕ και το ERC, με ευρεία εμπειρία στη διδασκαλία του σεμιναρίου. Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό από το ERC που ισχύει σε όλη την Ευρώπη με 5ετη ισχύ.

Οι εργαζόμενοι - μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, (ανεξαρτήτου ειδικότητας), που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια BLS, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας κι αποστέλλοντας την σχετική φόρμα στο Mail του Συλλόγου silogos@okana.gr .
Η φόρμα συμμετοχής θα σταλεί με mail στις δομές του ΟΚΑΝΑ και στα υπηρεσιακά mail των συναδέλφων.
Επίσης (με προαπαιτούμενο το BLS) οργανώνει πιστοποιημένα (από την ΕΚΕ και το ERC - european resuscitation council) σεμινάρια ΙLS (ιimmediate life support - άμεσης υποστήριξης της ζωής) μόνο για νοσηλευτές. Η συμμετοχή με απόφαση της ΕΚΕ είναι δωρεάν για νοσηλευτές, ενώ το κόστος για άλλες ειδικότητες είναι 40 ευρώ. 

Για τα πιστοποιημένα σεμινάρια ALS (που απευθύνεται μόνο σε ιατρούς) παρακαλούμε να στείλει έκαστος ιατρός e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο mail glatsios@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.hcs.gr.

Σχόλια