Ανακοίνωση για Κάρτες Απεριορίστων Διαδρομών ΜΜΜ

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και βάση τη νέα συμφωνία και τη σύμβαση που σύναψε (Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α.) για το διάστημα Ιανουάριος 2019 – Ιανουάριος 2020 για τις ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, σας γνωστοποιούμε ότι θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες), καθώς και στα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, οι κάρτες σύμφωνα με τα παρακάτω: 

Όσοι για πρώτη φορά θέλουν να αποκτήσουν την προαναφερόμενη ηλεκτρονική κάρτα, θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο εκδοτήριο Ο.Α.Σ.Α., και να ζητήσουν από τον υπάλληλο να τους χορηγήσει αυτήν την κάρτα χωρίς φόρτιση, αφού πρώτα ενημερώσουν τον υπάλληλο ότι θα τη χρησιμοποιήσουν, ως ετήσια ή εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών και ότι, μέσω του συνδικάτου τους, θα τη φορτώσουν με επιδότηση, σύμφωνα με τη σύμβαση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α. Στη συνέχεια αφού επιδώσουν στον υπάλληλο το ΑΜΚΑ τους και του επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους και ο υπάλληλος αφού θα τους φωτογραφίσει και θα τους ζητήσει έναν οκταψήφιο αριθμό, ως pin, θα τους δώσει, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, το έντυπο της ηλεκτρονικής κάρτας. 

Όλοι όσοι ανήκουν στην προηγούμενη κατηγορία αλλά και όσοι είναι ήδη κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας που λήγει το επόμενο διάστημα και επιθυμούν την επαναφόρτιση της, θα πρέπει να προσκομίσουν στον υπεύθυνο για τις κάρτες που έχει ορίσει η διοίκηση του κάθε σωματείου: 
τον αριθμό της ηλεκτρονικής τους κάρτας καθώς και 
το χρηματικό ποσό που αναλογεί για το επόμενο διάστημα που επιθυμούν να έχει ισχύ η κάρτα τους (αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης). 
Σημειώνουμε ότι η φόρτιση της κάθε ηλεκτρονικής κάρτας γίνεται πάντα, σε χρόνο πριν τη λήξη της προηγούμενης φόρτισης της. Η νέα φόρτιση θα κάνει αυτόματα έναρξη ισχύος της, αμέσως με τη λήξη της προηγούμενης φόρτισης της. 
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αναλύεται παρακάτω, οι κάτοχοι όλων των καρτών θα μεταβούν στο πλησιέστερο αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και θα προβούν στις κινήσεις που αναλυτικά περιγράφονται στο τέλος αυτού του κειμένου. 

Φόρτιση και Επαναφόρτιση Ηλεκτρονικών Καρτών 

Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α., οι τιμές επαναφόρτισης αναγράφονται παρακάτω: 

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: 
ονομαστικής αξίας 330€ – έκπτωση 15% = 280,50 € 

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: 
ονομαστικής αξίας 170€ – έκπτωση 13% = 147,90 € 

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλα-Πειραιάς-Κορωπί). Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο τμήμα του Μετρό Κορωπί –Αεροδρόμιο. 

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€ – έκπτωση 15% = 416,50 € 

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 250€ – έκπτωση 13% = 217,50 € 

Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α., Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο). Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80. 

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν την έκδοση μιας από τις προαναφερόμενες κάρτες παρακαλούνται να καταθέσουν το σχετικό χρηματικό ποσό στο λογαριασμό του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ στην Εθνική Τράπεζα 108 00122623 (IBAN GR1501101080000010800122623 ). Στο καταθετήριο θα πρέπει να αναφέρονται ως αιτιολογία ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του κατόχου της κάρτας, 6 ή 12 ΟΑΣΑ (π.χ. ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ 12 ΟΑΣΑ) 

Κατάθεση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 12/2/2019. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι την Τρίτη 12/2/2019 τον αριθμό της κάρτας τους και την απόδειξη της τραπεζικής κατάστασης: 

1. Ηλεκτρονικά στο υπηρεσιακό mail του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ silogos@okana.gr

2. Να προσέλθουν στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ την Τρίτη 12/2/2019 10:00-15:00. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κάθε κάτοχος ηλεκτρονικής κάρτας, θα πρέπει να μεταβεί στα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών Μετρό, Τραμ κ.τ.λ. και αφού τοποθετήσει την κάρτα του στο εκδοτικό μηχάνημα, θα πατήσει την επιλογή «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η κάθε ηλεκτρονική κάρτα. Το χρονικό περιθώριο για «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ», ώστε να περαστεί το κόμιστρο στην κάρτα, είναι ένας μήνας από την φόρτιση ή επαναφόρτιση της. Σύμφωνα με τον Ο.Α.Σ.Α., σε περίπτωση που ο κάτοχος δεν έχει προλάβει να κάνει «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» και χάσει την κάρτα του χάνει το κόμιστρο. Μεταβιβάσεις και αναβαθμίσεις καρτών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. 

Σημείωση: μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικών καρτών θα πρέπει να μεταβούν στο πλησιέστερο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων των σταθμών Μετρό (μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία φόρτισης ή επαναφόρτισης των καρτών τους) και θα προβούν στα παρακάτω βήματα: 

Βήμα 1ο: Πατάμε την επιλογή: Ελληνική σημαία. 

Βήμα 2ο: Μετά πατάμε την επιλογή: «Επιδότηση». 

Βήμα 3ο: Τοποθετούμε την ηλεκτρονική κάρτα στην μπροστινή θήκη του ηλεκτρονικού μηχανήματος και πατάμε την επιλογή: «ΟΚ». 

Βήμα 4ο: Ξεκινάει η διαδικασία φόρτισης, βγαίνει πρώτα η απόδειξη και συνεχίζει να φορτίζει η κάρτα. 

Βήμα 5ο: Αφαιρούμε την κάρτα όταν μας ενημερώσει το μηχάνημα και κρατάμε την απόδειξη. 

Περεταίρω πληροφορίες παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στη συνάδελφο Καρασαββίδου Άννα τηλ. 6979725503 & 2104955393. Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Σχόλια