ΝΕΑ ΝΙΚΗ- ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Νέα δικαστική νίκη των νομικών συμβούλων του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ.
Συγκεκριμένα με την υπ. αρ.  384/2019 απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας δικαιώνονται οι συνάδελφοι  που έχουν προσφύγει εναντίον του ΟΚΑΝΑ για τη μη καταβολή του  επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, όπως αυτό προβλέπεται από κείμενες διατάξεις του νόμου 4093/2012.
«Αναγνωρίζει ότι έκαστος των εναγόντων έχει αξίωση  για καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) αναδρομικά από 1/1/2013 και εφεξής και υποχρεώνει τον ΟΚΑΝΑ  να καταβάλει σε έκαστο των εναγόντων για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως και 31/3/2017.........  με τον νόμιμο τόκο από το τέλος κάθε μήνα που το κάθε επι μέρους κονδύλι κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και μέχρι ολοσχερούς εξόφλησης»
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ  έχει ζητήσει με έγγραφό του  τόσο  προς τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ όσο και προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και την αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί για τη διαμόρφωσή του νέου πλαισίου του ανθυγιεινού επιδόματος , την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ που απασχολούνται σε Μονάδες ανεξάρτητα  των ειδικοτήτων που προβλέπονται στο ισχύον νομικό πλαίσιο για το ανθυγιεινό επίδομα.
Επειδή και οι Διοικήσεις του ΟΚΑΝΑ με αλλεπάλληλα έγγραφά τους έχουν τοποθετηθεί υπέρ της καταβολής του επιδόματος  στους δικαιούχους με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο καλούμε τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ
- να συμμορφωθεί με την απόφαση,
- να μην εφεσιβάλει την απόφαση
- και να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή τόσο των αναδρομικών ποσών όσο και εφεξής στην καταβολή του επιδόματος από εδώ και στο εξής στους ενάγοντες.
Επειδή, μάλιστα, η σημερινή Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προ δεκαμήνου απέστειλε επιστολή προς την αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί για την διαμόρφωση του  νέου πλαισίου του ανθυγιεινού επιδόματος, που αποδέχεται την άποψη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ για την επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε Μονάδες, την καλούμε να εμμείνει στη θέση της και να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες για να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους όλες οι ειδικότητες που απασχολούνται σε Μονάδες και όχι μόνο αυτές που προβλέπει ο νόμος 4093/2012.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει ήδη κοινοποιήσει την απόφαση στο Υπουργείο Υγείας και έχει ζητήσει συνάντηση για το θέμα με αφορμή και την κατάθεση στη Βουλή  του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.
Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ που είχε αποστείλει την 6η Μαρτίου 2018 προς τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ για την επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου

Σχόλια