ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ αναβάλλει την έναρξη εφαρμογής του νέου συστήματος ωρομέτρησης για την 1η Φεβρουαρίου 2019. Εκλαμβάνουμε αυτή την ανακοίνωση ως έμμεση αναγνώριση των λαθεμένων επιλογών της και ως αποτέλεσμα της αποφασιστικής συλλογικής αντίδρασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ. Είμαστε περήφανοι για αυτό. 
Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Διοίκηση αναγνωρίζει - έστω και καθυστερημένα και μετά από την πίεση των γεγονότων- ότι η επιλογή του θεσμικού διαλόγου αποτελεί μονόδρομο για την επίλυση των εργασιακών θεμάτων. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι: για να μην είναι ο διάλογος προσχηματικός και για να μην αποτελεί μια ακόμη προσβολή προς τους εργαζόμενους και τα θεσμικά τους όργανα, δεν μπορεί παρά να ξεκινά από μηδενική βάση, και η οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να έχει τη συναίνεση και των δύο μερών, όπως άλλωστε μας διαβεβαίωσαν επανειλημμένα από το Υπουργείο Υγείας .
Ιδιαίτερα όσο αφορά στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Οργανισμού ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ και η Επιστημονική Επιτροπή του Συλλόγου του μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα, καθώς γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν και τις ευκαιρίες βελτίωσης των υπηρεσιών με κριτήριο πάντα τον τελικό αποδέκτη, δηλαδή τους θεραπευόμενους μας. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ
..........................................................................................................................................

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ


Σήμερα, Τρίτη 08.01.2019 συναντήθηκε η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ με τον Υπουργό Υγείας
και για ακόμα μια φορά εκφράστηκε η στήριξη του Υπουργείου Υγείας στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Οργανισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο από 1η Φεβρουαρίου θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσίας με τη χρήση προσωπικών καρτών, το οποίο θα αποτελεί και το μόνο τεκμήριο προσέλευσης και αποχώρησης όλου του προσωπικού (εκτός από τους εργαζόμενους με ΔΠΥ) στους χώρους  εργασίας. Προς αποφυγή σύγχυσης τονίζεται ότι το σύστημα ωρομέτρησης δεν συνδέεται αυτόματα με τη Μισθοδοσία, αλλά μέσω του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ θα επιδιώξει το θεσμικό διάλογο με τους εργαζόμενους έτσι ώστε εντός του μηνός να αποσταλεί σε όλες τις Μονάδες και Υπηρεσίες του Οργανισμού τροποποιημένη εγκύκλιος με τις επιμέρους λεπτομέρειες εφαρμογής.


Σχόλια