ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Αν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό . Παρόντες στην συνάντηση εκ μέρους του Υπουργείου ήταν ο νομικός σύμβουλος του κ. Βαρδαρού και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ κ. Ανέστης και εκ μέρους του Συλλόγου οι Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Καρασαββίδου, Λαζαρής και Αναγνώστου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Συλλόγου, καθώς στη συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής στο περιθώριο της συζήτησης για το νέο σύστημα ωρομέτρησης, ο κ. Καφετζόπουλος ανέφερε ότι επειδή δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το θέμα των πρωτόδικων αποφάσεων, η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προτίθεται να εφαρμόσει άμεσα μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους της πρώτης ομάδας και να μην εφαρμόσει την πρωτόδικη απόφαση της δεύτερης ομάδας εν αναμονή της εκδίκασης των εφέσεων, που έχει καταθέσει η Διοίκηση στις αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

Ο κ. Βαρδαρός πληροφόρησε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ότι το Υπουργείο Υγείας τελικά απέστειλε αίτημα για γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις πρωτόδικες αποφάσεις και το υποχρεωτικό ή όχι της έφεσης που έκανε ο ΟΚΑΝΑ. Διευκρίνισε ότι η πολιτική θέση του Υπουργού Υγείας, η οποία έχει γίνει σαφής στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, είναι να μη γίνει καμία μεταβολή (ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω) στους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου. Αν η γνωμοδότηση καταλήξει στο ότι μπορεί η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να μην κάνει έφεση τότε έμμεσα αναγνωρίζει ως ορθό τον τρόπο υπολογισμού των μισθών που προβλέπουν οι πρωτόδικες αποφάσεις της πρώτης και δεύτερης ομάδας.

Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης έγινε για άλλη μια φορά συζήτηση για το σύστημα ωρομέτρησης, που προτείνει η Διοίκηση. Ο κ. Βαρδαρός ενημερώθηκε για το διάλογο που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο όσων είχαν συμφωνηθεί και σε προηγούμενες συζητήσεις, δηλαδή την αναστολή της εφαρμογής του συστήματος και την υιοθέτηση συναινετικής λύσης.

Ο Αν. Γραμματέας ενημερώθηκε επίσης σχετικά με το εξώδικο που προτίθεται να στείλει ο Σύλλογος στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και στην λογιστική ιδιωτική εταιρεία που έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί στον ΟΚΑΝΑ, γεγονός το οποίο σύμφωνα με παλιότερες αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι παράνομο, τη στιγμή που υπάρχει σχετικό οργανωμένο τμήμα. Ο κ. Βαρδαρός ζήτησε να του κοινοποιηθούν τα εξώδικα.

Για να συζητήσουμε αυτά τα πολύ σημαντικά θέματα και να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην Αθήνα, στην οποία θα παρευρεθούν και οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Σχόλια