Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους και ότι με το πέρασμα του χρόνου θα ξεχάσουν οι εργαζόμενοι την παραβίαση του εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ και τη συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων για δήθεν αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής Υπευθύνων από τη μια και  τοποθέτησης των αυλικών της σε θέσεις Υπευθύνων τάχα με ...αξιοκρατικά κριτήρια από την άλλη. Όλα αυτά προσπαθεί να τα επιτύχει μέσω της εργαλειοποίησης της καταφανώς αντιδημοκρατικής και αντεργατικής ΚΥΑ (περί κριτηρίων αξιολόγησης ) αλλά και με την απέλπιδα και συνάμα αγωνιώδη προσπάθεια για ανεύρεση ανάμεσα στους εργαζόμενους παρατρεχάμενων που δεν έχουν σε καμία υπόληψη το αίσθημα της αξιοκρατίας , δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας.

Η Διοίκηση του Οργανισμού αφού έσπασε τα μούτρα της στις δυο προηγούμενες προκηρύξεις για θέσεις ευθύνης, αφού ανταποκρίθηκαν σε αυτές μόνο οι γνωστοί (σε όλους τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ) ως αυλικοί και παροικούντες στον πέμπτο και έκτο όροφο των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, επαναπροκηρύσσει τη θέση του Προϊσταμένου Διοικητικών Υπηρεσιών του Οργανισμού με την ίδια ακριβώς διαβλητή και αναξιοκρατική διαδικασία και με ωμή παραβίαση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας για κάλυψη της θέσης από ειδικότητα ΠΕ ή ΤΕ, ενώ ο ΕΚΛ ορίζει κατηγορηματικά μόνο κατηγορία ΠΕ.

Η Διοίκηση αδιαφορώντας για τη διάλυση των Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών του Οργανισμού χρησιμοποιεί συστηματικά κάθε τυχοδιωκτικό τρόπο για να επιτύχει τον απόλυτο έλεγχο των Τμημάτων των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ. Μπροστά στην επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και στο αδιέξοδο που η ίδια έχει βρεθεί -με δική της ευθύνη- έχει αλλού προχωρήσει σε τοποθέτηση αρεστών της σε θέσεις Υπευθύνων με ανάθεση (ότι δηλαδή έκαναν και οι προηγούμενες Διοικήσεις) ενώ σε άλλη περίπτωση και συγκεκριμένα για τη θέση του Υπευθύνου του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων αφήνει εσκεμμένα κενή τη θέση με κίνδυνο να χαθούν εκατομμύρια ευρώ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ (δίνοντας την εποπτεία;;; του Τμήματος στο άτομο που κάνει για όλες τις δουλειές και συμφέρει στον ΟΚΑΝΑ). Και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό αλλοπρόσαλλων αποφάσεων η μόνη πρεμούρα της Διοίκησης είναι η επαναπροκήρυξη μόνο της θέσης του Προϊσταμένου Διοικητικών Υπηρεσιών του Οργανισμού. Γιατί δεν αναμένει τη κρίση του ΣΤΕ που έχει προσφύγει ο Σύλλογος για να κηρυχτεί όλη αυτή η διαδικασία (φαρσοκωμωδία) παράνομη; (Η ημερομηνία συζήτησης της προσφυγής στο ΣΤΕ έχει οριστεί για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου μετά από αίτημα του Συλλόγου για επίσπευση της ακροαματικής διαδικασίας λόγω σημαντικού λόγου.)

Σε συνέχεια των ομόφωνων αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων,
καλούμε όλους τους συναδέλφους, όπως έπραξε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις προηγούμενες «προκηρύξεις» να γυρίσουν την πλάτη στους τακτικισμούς της Διοίκησης για άλωση του ΟΚΑΝΑ και να μην συμμετέχουν σε μια διαδικασία-παρωδία αξιολόγησης προσόντων υποψηφίων. Έτσι κι αλλιώς όπως έκαναν και σε ανάλογες περιπτώσεις θα τοποθετήσουν με οποιονδήποτε τρόπο τους εξυπηρετεί αυτόν που ήδη έχει υποταχθεί ανερυθρίαστα στα κελεύσματα τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναμένουν την απόφαση του ΣΤΕ και να μην συμμετέχουν -συνειδητά ή μη- στα σχέδια της Διοίκησης για ηθική εξόντωση συναδέλφων.

Και εν τέλει να μην εξευτελιστούν για 250 αργύρια....

Υ.Γ. Έτσι κι αλλιώς κύριοι της Διοίκησης εσείς γνωρίζετε άριστα την ...αξιοκρατική διαδικασία. Όπως κάνατε με την προκήρυξη για το Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων που κηρύξατε άγονο το διαγωνισμό αναμένοντας την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου από τον άνθρωπό σας....

Σχόλια