ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 2038/20198 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας δικαιώνονται οι συνάδελφοι της δεύτερης ομάδας που προσέφυγαν σε ένδικα μέσα για αποκατάσταση της αδικίας που έκανε σε βάρος τους ο ΟΚΑΝΑ. Συγκεκριμένα δέχεται το δίκαιο της αγωγής των εναγόντων και αναγνωρίζει ότι το εναγόμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία ΟΚΑΝΑ οφείλει να καταβάλει σε έκαστο των εναγόντων ως ενιαίο μικτό μισθό από 1.1.2013 και εφεξής το μικτό μισθό που ελάμβανε έκαστος εξ αυτών την 31.10.2011 μειωμένο κατά ανώτατο όριο 25%.

Πλέον γίνεται ακόμα πιο επιβεβλημένη η επίλυση του θέματος με πολιτικό τρόπο, αφού πλέον οι 510 σε σύνολο 610 περίπου συναδέλφων έχουν δικαιωθεί δικαστικά. Η μόνη οδός που πρέπει να ακολουθηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι η άμεση εφαρμογή των δύο αποφάσεων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους. Η πρόταση του Συλλόγου που έχει κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο είναι η εφαρμογή των όσων ορίζει ο νόμος και οι αποφάσεις των δικαστηρίων σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως αν έχουν προσφύγει δικαστικά ή μη. Παράλληλα πρέπει να γίνει κατάθεση νομοθετικής τροπολογίας για καταλογισμό τυχόν ποσών που έχουν καταβληθεί τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς ευθύνη των εργαζομένων αλλά με απόφαση δικαστηρίου, ως αχρεωσθήτως καταβληθέντα, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν τόσο με τον ΟΚΑΝΑ όσο και με τα Κέντρα Πρόληψης.

Μετά και από αυτή τη θετική εξέλιξη θα ζητηθεί εκ νέου νέα συνάντηση με τον Αν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό που θα του παρουσιαστούν τα νέα δεδομένα.

ΤΡΙΤΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Η δικάσιμος για την τρίτη ομάδα συναδέλφων που προσέφυγαν σε ένδικα μέσα για τον τρόπο ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο αναβλήθηκε και προσδιορίστηκε νέα ημερομηνία δικασίμου για τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019.

Σχόλια