ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Συλλόγου με τον Πρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή του ΟΚΑΝΑ με κύριο θέμα συζήτησης την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης της αγωγής που είχαν καταθέσει 235 συνάδελφοι της πρώτης ομάδας για τον τρόπο ένταξης τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου, ότι το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ έλαβε την απόφαση, μετά από εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Οργανισμού, να εφεσιβάλει την απόφαση του πρωτοδικείου και να προχωρήσει μέχρι την έκδοση της απόφασης του Εφετείου στην κατάταξη των 235 εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο, όπως αυτή ορίζεται από την εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Να σημειωθεί ότι η προσφυγή των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ έχει γίνει ώστε να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος, αλλά να εφαρμοστεί όσα προβλέπει ο νόμος 4024/2011 για το πλαφόν των περικοπών.

Ο κ. Καφετζόπουλος παραδέχτηκε ότι η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο θα επιφέρει μεγάλες μειώσεις στους εργαζόμενους (της πρώτης ομάδας) και ότι αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί. Στη συνέχεια ζήτησε από τα μέλη του Συλλόγου να τον ενημερώσουν για τις επικοινωνίες που είχαν με το κ. Βαρδαρό. Τα μέλη του Συλλόγου τον ενημέρωσαν σχετικά με την πρώτη συνάντηση με τον Αν. Γραμματέα, αλλά και για τη ολιγόλεπτη συνάντηση του κ Βαρδαρού με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου. Ο κ. Καφετζόπουλος ανέφερε ότι θα έχει συνάντηση με το κ. Βαρδαρό την ερχόμενη Δευτέρα για το θέμα. Τόσο η νομική υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ όσο και οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου έχουν συντάξει ξεχωριστά έγγραφα με σχετική νομολογία (αποφάσεις Αρείου Πάγου, νόμος 4024/2011 κ.α.) που αποδεικνύουν το δίκαιο των εργαζομένων και τα οποία θα αποσταλούν στην νομική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.

Από τη μεριά τους τα μέλη του Συλλόγου ζήτησαν να ασκηθεί πίεση και από τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προς το Υπουργείο Υγείας για να δοθεί τελικά πολιτική λύση στο θέμα. Κι αυτό γιατί η πρωτόδικη απόφαση δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο από όσα ρητά προβλέπει ο νόμος. Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος παραδέχτηκε ότι το αίτημα είναι δίκαιο και πως στο Εφετείο οι εργαζόμενοι θα δικαιωθούν σίγουρα και για αυτό το λόγο θα πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις προς το Υπουργείο Υγείας. Σχετικά με την άμεση ένταξη των 235 εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο τα μέλη του Συλλόγου ζήτησαν την αναβολή εφαρμογής της συγκεκριμένης απόφασης μέχρι να αποσαφηνιστεί η άποψη τόσο της νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου αλλά και του ίδιου του Υπουργού Υγείας. Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι μέχρι το Υπουργείο Υγείας να καταλήξει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα σε απόφαση, οι 235 ενάγοντες εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνονται όπως πληρωνόντουσαν μέχρι σήμερα. Τόσο τα μέλη του Συλλόγου όσο και ο Πρόεδρος συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά για το ίδιο θέμα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Είχε προηγηθεί της συνάντησης συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου όπου αποφασίστηκαν τα εξής:

- Θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας,

- Ο Σύλλογος θα συντονίσει, τη δημιουργία Δ ομάδας συναδέλφων (όπως έχει γίνει και με τις υπόλοιπες ομάδες), που επιθυμούν να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα για τον τρόπο ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο και που μέχρι σήμερα δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία ομάδα. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2018, ώστε να μην παραγραφεί το πρώτο έτος διεκδίκησης των μισθών (2013). Θα εκδοθεί σχετικά νέα ανακοίνωση του Συλλόγου την επόμενη εβδομάδα.

- Θα ξεκινήσει διαδικασία διεκδίκησης των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Καλοκαιρινής αδείας για το χρονικό διάστημα 2013-2018. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2018, ώστε να μην παραγραφεί το πρώτο έτος διεκδίκησης των δώρων (2013). Θα εκδοθεί σχετικά νέα ανακοίνωση του Συλλόγου την επόμενη εβδομάδα.

Σχόλια