ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΑΞΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ με το παρακάτω έγγραφο, που επισυνάπτεται, έχει ζητήσει ήδη  από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018  από τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να συμμορφωθεί ΑΜΕΣΑ  με τα όσα προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας  και συγκεκριμένα:

· Να σεβαστεί ως οφείλει το διατακτικό της απόφασης και ως εκ τούτου να μην ασκήσει έφεση, προχωρώντας στην άμεση εφαρμογή όσων προβλέπει ο δικαστής για τον τρόπο ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο των εργαζομένων στον Οργανισμό, όπως  προβλέπει η απόφαση:
«Η αγωγή πρέπει  να γίνει δεκτή κατά τη δεύτερη επικουρική της βάση και αναγνωρίζεται ότι το εναγόμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ [Ο.ΚΑ.ΝΑ.]» οφείλει να καταβάλει σε έκαστο των εναγόντων ως μηνιαίο μικτό μισθό από 1.1.2013 και εφεξής το μικτό μισθό που ελάμβανε έκαστος εξ αυτών την 31.10.2011 μειωμένο κατά ανώτατο όριο έως 25%.”

· Να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό το Τμήμα Μισθοδοσίας για την γρηγορότερη 
  τακτοποίηση του θέματος και συντομότερης λήξης της όποιας εκκρεμότητας. 
· Να επεκταθεί η απόφαση σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν έχουν προσφύγει
  δικαστικά σε ύστερο χρόνο ή μη. 
· Να ζητηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η προώθηση νομοθετικής 
 πρωτοβουλίας για τη μη επιστροφή τυχόν ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων,  
 όπως  άλλωστε έχει συμβεί και με τα Κέντρα Πρόληψης στα οποία προΐσταται ο ΟΚΑΝΑ.

Να επισημανθεί, ότι όλα τα παραπάνω έχουν συζητηθεί και στην συνάντηση των μελών του  Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Αν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου. Στη συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου  ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δώσει εντολή στη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να εφαρμόσει όσα έχουν συμπεριληφθεί και στην επιστολή του Συλλόγου προς τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.

Ακολουθεί το έγγραφο του Συλλόγου προς τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.


Σχόλια