Όταν η εμπάθεια και η παραβίαση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού γίνεται ο μοναδικός τρόπος Διοίκησης ενός Οργανισμού

Το νέο κατόρθωμα της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ είναι οι διώξεις εργαζομένων, οι οποίοι ακολουθώντας την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στου Συλλόγου για μη υποβολή υποψηφιοτήτων, δεν συμμετείχαν στην σκανδαλώδη και φωτογραφική (όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται) προκήρυξη θέσεων των προϊσταμένων Τμημάτων του Οργανισμού. 
Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, υιοθετώντας μια έωλη και εύθραυστα νομιμοφανή διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων τμημάτων, (η οποία έχει ήδη προσβληθεί στα δικαστήρια από το Σύλλογο Εργαζομένων), συνεχίζει στην πραγματικότητα το διαχρονικό καθεστώς «αναθέσεων» των θέσεων ευθύνης στους εκάστοτε «πρόθυμους και αρεστούς». 
Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ακολούθησε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για μη συμμετοχή σε αυτή την προβληματική διαδικασία: Οι συνάδελφοι είτε δεν κατέθεσαν αίτηση, είτε απέσυραν τις αιτήσεις, που είχαν καταθέσει πριν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. 
Η στάση αυτή των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ αποτελεί αποστομωτική απάντηση στις διαρκείς προσπάθειες της Διοίκησης να σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους, χωρίζοντας τους άλλοτε σε «νέους» και «παλιούς», άλλοτε σε Κεντρικές Υπηρεσίες και Μονάδες κοκ. Καταδεικνύει δε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το βαθύ ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους Διοικούντες, εξ αιτίας της πρωτοφανούς εμπάθειας και της εκδικητικότητας, που χαρακτηρίζει τους τελευταίους. 
Δυστυχώς ο κατήφορος της διοίκησης συνεχίζεται με την επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων ευθύνης προσθέτοντας τη δυνατότητα αυτή τη φορά και στους συναδέλφους κατηγορίας ΤΕ. Αδίστακτα προχωράει σε ένα ακόμα απονενοημένο βήμα παραβίασης του ΕΚΛ του Οργανισμού και εκδήλωσης πανικού. Αφού τακτοποίησε τους δικούς της ανθρώπους κατηγορίας ΠΕ (και δεν έδωσε τη δυνατότητα στους ΤΕ να διεκδικήσουν τις θέσεις των αρεστών) τώρα προσπαθεί ενάντια στα όσα προβλέπει ΡΗΤΑ ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Οργανισμού να κοροϊδέψει στην πραγματικότητα κάποιους συναδέλφους της κατηγορίας ΤΕ για να καταθέσουν τα χαρτιά τους σε μια παράνομη προκήρυξη. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει δώσει εντολή στου νομικούς συμβούλους του Συλλόγου να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια για να ακυρωθεί η καταφανώς παράνομη επαναπροκήρυξη, αφού δεν τηρούνται στο ελάχιστο τα όσα προβλέπει για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Οργανισμού. 
Επίσης έστειλε αίτημα για ΑΜΕΣΗ συνάντηση με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να τους εκθέσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ΟΚΑΝΑ με αποκλειστική ευθύνη των διοικούντων τον Οργανισμό. 
Είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι εργαζόμενοι δεν σεβάστηκαν την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και κατέθεσαν υποψηφιότητα για τις θέσεις ευθύνης. Η αντισυλλογική τους στάση θα συνοδεύει την εργασιακή τους πορεία στον Οργανισμό. Προς το παρόν τους καλούμε έστω και καθυστερημένα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να επιδείξουν συναδελφική αλληλεγγύη, να επιλέξουν την συλλογική δράση για την επίλυση των προβλημάτων και όχι τον καρριερισμό και τις ατομικές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση εφόσον ακυρωθεί η ΚΥΑ ο Σύλλογος θα ζητήσει (είτε από αυτή είτε από οποιαδήποτε μελλοντική Διοίκηση) την ακύρωση των τοποθετήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω της συγκεκριμένης ΚΥΑ. 
Πρέπει να τονιστεί ότι οι επιλεκτικές διώξεις συναδέλφων έρχονται σε μια χρονική στιγμή, που η αξιοπιστία της συγκεκριμένης Διοίκησης πλήττεται βάναυσα από τις αποκαλύψεις αδιαφανών και υπόγειων σχέσεων μελών της με την προμηθεύτρια εταιρεία – χορηγό και διοργανωτή ταξιδιών της στο εξωτερικό. Με την προμηθεύτρια εταιρεία, απέναντι στους εργαζόμενους: αυτή μοιάζει να είναι η επιλογή αυτής της διοίκησης. 
Όπως προαναφέρθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ έχει καταθέσει αίτημα ακύρωσης της ΚΥΑ, και με τη συνδρομή των νομικών του συμβούλων, ζήτησε την επίσπευση της εκδίκασης του αιτήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον ερχόμενο Οκτώβριο. 
Το βέβαιο είναι ότι όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, θα σταθούμε με όλους τους δυνατούς τρόπους στο πλάι των συναδέλφων που διώκονται για εκδικητικούς και πολιτικούς λόγους. Θα αποδείξουμε και σε αυτή τη Διοίκηση ότι οι εργαζόμενοι δεν χειραγωγούνται και ο Οργανισμός δεν είναι το τσιφλίκι κανενός. 
Μετά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ,ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ καλεί ΟΛΑ τα μέλη του να μην συμμετέχουν και σε αυτή την παράνομη διαδικασία επαναπροκήρυξης των θέσεων Προϊσταμένων Τμημάτων και Υπηρεσιών του Οργανισμού. 
Ο Σύλλογος κηρύσσει την Πέμπτη 12 Ιουλίου τετράωρη στάση εργασίας και καλεί σε ΕΚΤΑΚΤΗ Γενική Συνέλευση ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους και ώρα 12:30 στο αμφιθέατρο των Κεντρικών υπηρεσιών του Οργανισμού. 

Σχόλια