ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Με χαρά πληροφορηθήκαμε την πρωτοβουλία του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), για τη διοργάνωση αγώνα ανάμεσα στον Γ. Σ. Περιστερίου και στην ομάδα των ALL TIME STARS-ΟΚΑΝΑ την οποία μάλιστα, όπως ενημερώνει ο ΟΚΑΝΑ με Δελτίο Τύπου, «αγκαλιάζει» ο Δήμος Περιστερίου. 

Ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία δε θα μείνει μόνο στο επίπεδο διοργάνωσης ενός αγώνα μπάσκετ, αλλά θα προχωρήσει και σε αποτελέσματα στην πράξη, θα προχωρήσει με άλλα λόγια στην λειτουργία – επιτέλους- της Μονάδας υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Περιστερίου, που εκκρεμεί εδώ και 7 χρόνια. 

Ο ΟΚΑΝΑ αναγνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη ανάγκη να λειτουργήσει μονάδα υποκατάστασης στο Περιστέρι, τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της Αττικής, στέγασε αρχικά (από το 2004 έως το 2014), την ομώνυμη μονάδα στο ΙΚΑ Περιστερίου εκ των ενόντων. Για να αντιμετωπιστούν τα χωροταξικά προβλήματα της Μονάδας και με δεδομένο ότι το Αστικού Τύπου Κέντρου Υγείας στο Περιστέρι προέβλεπε από τον σχεδιασμό του λειτουργία μονάδας υποκατάστασης, ο ΟΚΑΝΑ ξόδεψε χιλιάδες ευρώ για τη διαμόρφωση χώρου μέσα στο Κέντρο Υγείας και τη μετεγκατάσταση της Μονάδας. Μάλιστα προγραμματίστηκαν και τα εγκαίνια της λειτουργίας της νέας Μονάδας του Περιστερίου, αλλά αναβλήθηκαν την τελευταία στιγμή για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, που αφορούσαν την εξυπηρέτηση των αναγκών του τότε και νυν Δημάρχου Περιστερίου κ. Παχατουρίδη και του τότε Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου. Από τότε μέχρι και σήμερα όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να λειτουργήσει επιτέλους η μονάδα συναντούν τη σθεναρή και αναιτιολόγητη άρνηση των τοπικών δημοτικών αρχών. Το μόνο που θυμίζει τον ΟΚΑΝΑ είναι η ταμπέλα που υπάρχει έξω από το κτίριο «ΟΚΑΝΑ Μονάδα Φαρμακευτικής Υποκατάστασης Περιστερίου». Σήμερα την Μονάδα του Περιστερίου τη φιλοξενεί ο Δήμος της Νίκαιας!!! 

Ελπίζουμε η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ να μην ξεχάσει μέσα στα φώτα της γιορτής την υποχρέωση της να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εξαρτημένων και να θυμηθεί να αναφέρει στο Δήμαρχο Περιστερίου ότι η συνεχιζόμενη άρνηση της λειτουργίας μονάδας υποκατάστασης στον Δήμο που διοικεί είναι εξόχως αντικοινωνική στάση, ότι το να στέλνονται οι εξαρτημένοι κάτοικοι Περιστερίου σε άλλους δήμους για να λάβουν τη θεραπεία τους συνιστά ρατσιστική συμπεριφορά και ότι τα παιχνίδια μπάσκετ για να μην είναι μια επικοινωνιακή φιέστα σε ζωντανή μετάδοση, πρέπει να συνοδεύονται από πραγματικές πράξεις στήριξης των εξαρτημένων. 

Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και τον Δήμαρχο Περιστερίου να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται να αποδείξουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη φιέστα αλλά για πραγματικό ενδιαφέρον για τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων. 


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια

  1. Μετά από 15+ χρόνια στον ΟΚΑΝΑ, αποχωρώ λόγω μετάταξης. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που συνεργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα και να ευχηθώ σε όλους καλή συνέχεια.
    Δημήτρης Οικονόμου
    Ψυχίατρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου