ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ

Πάγια και διαχρονική θέση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ ήταν και παραμένει η διαφανής και αξιοκρατική διαδικασία επιλογής των Προϊσταμένων του ΟΚΑΝΑ. Έως σήμερα ΟΛΕΣ οι Διοικήσεις του Οργανισμού διαιώνισαν με τις πρακτικές τους ένα αδιαφανές και αναξιοκρατικό καθεστώς ανάθεσης των θέσεων ευθύνης στον Οργανισμό.

Έπειτα από είκοσι και πλέον χρόνια εφαρμογής μιας αυθαίρετης διαδικασίας δημοσιοποιήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αρ. Δ2α/Γ.Π.12318 των Υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που «ρυθμίζει» το σύστημα επιλογής Προϊσταμένων τμημάτων, υπηρεσιών Μονάδας ή Κέντρου του ΟΚΑΝΑ. Δυστυχώς το μόνο που καταφέρνει αυτή η ΚΥΑ είναι η συγκαλυμμένη (αυτή τη φορά) προσπάθεια συνέχισης του καθεστώτος αδιαφάνειας, αυθαιρεσίας και αναξιοκρατίας στην επιλογή των Προϊσταμένων. Με έναν μανδύα νομιμοφάνειας, γίνεται προσπάθεια αλλοίωσης των αντικειμενικών κριτηρίων και δημιουργίας τετελεσμένων.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος έχει ήδη προσβάλλει νομικά την ΚΥΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου ζητά την ακύρωσή της για λόγους προσβολής της νομιμότητας και της συνταγματικότητας των διατάξεων  της.

Μετά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που συγκλήθηκε για την εξέταση αυτού του θέματος ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τετάρτη 23 Μαίου,ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ καλεί ΟΛΑ τα μέλη του να μην συμμετέχουν στην διαδικασία προκήρυξης των θέσεων Προϊσταμένων Τμημάτων και Υπηρεσιών του Οργανισμού.

Τέλος αιτούμαστε από τη Διοίκηση του Οργανισμού να μην προχωρήσει στη ολοκλήρωση της διαδικασίας προκήρυξης των θέσεων ευθύνης και να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ ένα διάλογο για την εξομάλυνση των στρεβλώσεων που δημιουργούνται από προβληματικές διατάξεις της ΚΥΑ.

Όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη καταθέσει το ενδιαφέρον τους για την προκήρυξη των θέσεων ευθύνης καλούνται να ανακαλέσουν την αίτησή τους με μία απλή αίτηση ακύρωσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.



Ακολουθεί η αίτηση ακύρωσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου εκπροσωπούμενο νομίμως από τους Υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο πατήστε ΕΔΩ

Σχόλια