ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Ζήτω, ήρθε η ανάπτυξη και στον ΟΚΑΝΑ! 

Να δεις τι σου ‘χω για μετά! 
Όλοι μαχητικά στη στάση εργασίας των εργαζόμενων στον ΟΚΑΝΑ την Πέμπτη 1η Φλεβάρη στις 12.00 στο Υπουργείο Υγείας ! 
Αν κάποιοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες είχαν αυταπάτες ότι η ανάπτυξη που έλεγε αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες σήμαινε βελτίωση της κατάστασης των εργαζόμενων και της ποιότητας λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών, όπως της απεξάρτησης, νομίζουμε ότι τώρα συνειδητοποιούν με τον πιο απτό τρόπο ότι η ανάπτυξη τους, των κυβερνήσεων (και της πρώτης φοράς αριστερά) των κομμάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων προϋποθέτουν την εξαθλίωση τη δικιά μας, των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες. 
Η εμπειρία των εργαζομένων στις μονάδες του ΟΚΑΝΑ είναι αποκαλυπτική: Κλείσιμο μονάδων, μείωση των εφημερευόντων μονάδων τα Σαββατοκύριακα από 6 σε 2 (και αυτές μόνο σε Αττική), εργασιακές σχέσεις λάστιχο, εργαζόμενοι βαφτίζονται εργολάβοι και δουλεύουν με μπλοκάκι, συνθήκες δουλειάς που βάζουν σε κίνδυνο εργαζόμενους και εξυπηρετούμενους, προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. 
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η επίθεση συνολικά στα δικαιώματα και τα εισοδήματα της λαϊκής οικογένειας: χαράτσια για τους εργαζόμενους και το λαό, φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες, νέες μειώσεις στις συντάξεις, κόψιμο επιδομάτων στους πολύτεκνους και στα ΑμεΑ, νέοι αναπτυξιακοί νόμοι με επιδοτήσεις στο κεφάλαιο. Καταστέλλουν τις λαϊκές αντιδράσεις, κορυφώνουν το χτύπημα στα λαϊκή κατοικία με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, 130.000 λαϊκές κατοικίες στο σφυρί, χαρίζουν δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές για να στρώσουν κόκκινο χαλί για την έλευση των επενδυτών. 
Για να αποδείξουν στο κεφάλαιο ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντά του, παίρνουν μέτρα που θα χειροτερέψουν διαχρονικά τη θέση των εργαζομένων: χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, συλλήψεις συνδικαλιστών ακόμα και μέσα στα σπίτια τους μπροστά στα παιδιά τους (περίπτωση εργαζομένων πρώην Καρυπίδη), μαθητοδικεία, αγροτοδικεία και τα προαπαιτούμενα ουρά. 
Υπάρχει διέξοδος! 
Όχι στο συντεχνιασμό, όχι στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό! 
Αυτό που χρειάζεται είναι πρώτα απ’ όλα εμπιστοσύνη στην καλά οργανωμένη με ταξικά χαρακτηριστικά πάλη των εργαζομένων, άρα καλή ενημέρωση, αναβάθμιση του ρόλου της γενικής συνέλευσης, αλλά προπάντων σαφή τοποθέτηση απέναντι στο ποιοι ωφελούνται από τα μέτρα της κυβέρνησης, δηλαδή η τάξη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ποια είναι η διέξοδος προς όφελος των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ και συνολικά όλων των εργαζόμενων, της εργατικής τάξης, αυτών που παράγουν και λειτουργούν τα πάντα. 
Για να έχει ο αγώνας μας συνέχεια και προοπτική, χρειάζεται αποφασιστικά να καταδικαστεί η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που η ξεφτίλα τους αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Να στηριχτεί το αγωνιστικό πρόγραμμα του ΠΑΜΕ για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας και κλαδικών συμβάσεων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ. 
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 2 Φλεβάρη έξω από το κτήριο της ΓΣΕΕ για να απαιτήσουμε προκήρυξη απεργίας στις 14 Μάρτη για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ. 
Λέμε όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. 
Στηρίζουμε την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Οικονομικών στις 21 Φλεβάρη μέρα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. 
Λέμε όχι στην απαγόρευση απεργίας , όχι στην κρατική καταστολή. 
Στηρίζουμε την κινητοποίηση 20 Φλεβάρη έξω από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπιδων που δικάζονται οι 35 συνδικαλιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για την κατάληψη του Υπουργείου Εργασίας το 2013. 
Πρώτο ραντεβού την Πέμπτη 1η Φλεβάρη στις 12.00 στο Υπουργείο Υγείας στη στάση εργασίας των εργαζόμενων ΟΚΑΝΑ. 
Αγωνιστικά διεκδικούμε: 
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμία απόλυση, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος εργαζομένων με μπλοκάκι, να καλυφθεί το κόστος της ασφάλισης των εργαζομένων με μπλοκάκι εξολοκλήρου από τον ΟΚΑΝΑ. 
Συνάδελφοι χρειάζεται προσοχή: δεν εφησυχάζουμε! Οι ανάγκες μείωσης κοινωνικών δαπανών και υπηρεσιών και στήριξης της επιχειρηματικότητας απαιτούν τη συρρίκνωση ακόμα και το κλείσιμο οργανισμών όπως ο ΟΚΑΝΑ. 
Μπορούμε να τους σταματήσουμε μπορούμε να τους ανατρέψουμε! 
Μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά και τη ναρκωκουλτούρα, απέναντι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ και του κεφαλαίου. 

Σχόλια