Όλες και Όλοι στο Συλλαλητήριο 9 Νοέμβρη στις 18.30 στο Σύνταγμα

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ, με απόφασή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους του Oργανισμού να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο σωματείων και συνδικάτων την Πέμπτη 18.30 στο Σύνταγμα.

Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, τις παραπέρα μειώσεις στις δαπάνες για την υγεία και την πρόνοια, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως ότι η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Την ίδια στιγμή ο λαός μας, οι εργαζόμενοι εμπλέκεται σε κινδύνους και φορτώνεται νέα βάρη με τις συμφωνίες Τσίπρα-Τράμπ, με τις δεσμεύσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας στα ευρύτερα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και επωμίζεται ένα τεράστιο κόστος πάνω από 2 δις. για την αναβάθμιση των F16 που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας.

Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.

Διεκδικούμε:

· Καμιά απόλυση εργαζομένων, μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων με τις διάφορες σχέσεις εργασίας στον ΟΚΑΝΑ σε αορίστου χρόνου
· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, πρόνοια και απεξάρτηση
· Να καλύπτει ο Οργανισμός όλο το κόστος των ασφάλιστρων των εργαζομένων με μπλοκάκι
· ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
· Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
· Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
· Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
· Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
· Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
· Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
· Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
· Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
· Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Σχόλια