ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις σε Αθήνα  και Θεσσαλονίκη.Τα θέματα προς συζήτηση είναι:

- Αλλαγή Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Οργανισμού.

Ενημέρωση και διαβούλευση για το έργο της  Επιτροπής που έχει συσταθεί για την διαμόρφωση νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, δηλαδή οργανογράμματα, καθήκοντα υπαλλήλων, θέσεις ευθύνης, εξέλιξη και αξιολόγηση υπαλλήλων, πειθαρχικά συμβούλια κ.α.

-Προκήρυξη όλων των θέσεων των Υπευθύνων και τρόπος αξιολόγησης τους

Η έως τώρα πρακτική όλων των Διοικήσεων του ΟΚΑΝΑ ήταν η ανάθεση των θέσεων Ευθύνης, με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς προηγούμενη προκήρυξη των θέσεων. Το ίδιο έκανε και αυτή η Διοίκηση μέχρι πρόσφατα, οπότε και  προκήρυξε κάποιες θέσεις ευθύνης μετά από την πειθαρχική παύση των έως πρόσφατα προϊσταμένων τμημάτων ή μονάδων ή μετά τη δημιουργία νέων τμημάτων (συνήθως με σκοπό να γίνουν υπεύθυνοι συγκεκριμένοι προεπιλεγέντες εκλεκτοί). Προχώρησε στην τοποθέτηση νέων Υπευθύνων μέσα από μια διαδικασία που όπως αποδεικνύεται στην πράξη μόνο αξιοκρατική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η υποτιθέμενη πρόθεση της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα του συλλόγου για προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης είναι πολύ πιθανό να κρύβει την επιλογή της να νομιμοποιήσει και να γενικεύσει το πογκρόμ διώξεων που έχει ήδη αρχίσει με άλλες δικαιολογίες. Ο Σύλλογος πρέπει να αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει στο συγκεκριμένο θέμα ώστε να μην επιτρέψει την εμφάνιση φαινομένων αυταρχισμού και αυθαιρεσίας από τη μεριά της Διοίκησης.

-Ασφαλιστικές εισφορές των συναδέλφων  που εργάζονται στον ΟΚΑΝΑ με  ΔΠΥ

Ενημέρωση για το θέμα που έχει προκύψει, την συνάντηση του Συλλόγου με εκπροσώπους των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας και τις ευθύνες της Διοίκησης για τον έως τώρα χειρισμό της υπόθεσης. Συζήτηση και αποφάσεις για την κλιμάκωση των προσπαθειών μας για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

- Διώξεις συναδέλφων με συνδικαλιστική δράση ή συναδέλφων που εξέφρασαν διαφωνία με τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ

Εκδικητική παύση Υπευθύνων από τη Διοίκηση του Οργανισμού για συμμετοχή συναδέλφων σε δράσεις του Συλλόγου ή έκφρασης διαφωνίας σε αποφάσεις της Διοίκησης. Φαινόμενα γενικότερης αντιδημοκρατικής και αυταρχικής αντίληψης άσκησης εξουσίας εκ μέρους της Διοίκησης του Οργανισμού. Συστηματική και διαρκής προσπάθεια με αθέμιτα μέσα (πχ καταστρατήγηση του ισχύοντος Εσωτερικού Κανονισμού) με σκοπό να παρακαμφθούν και να παραγκωνιστούν όσοι εργαζόμενοι δεν υπακούουν και δεν υποτάσσονται.

-Ενημέρωση για την κατάσταση στις μονάδες και τα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ

Αδιαφορία της Διοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν χωρίς λύση (πχ. ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας εξετάσεων στην ΜΑΒΥ Αθήνας, ανυπαρξία εμβολίων, μείωση αριθμού διανεμόμενων συριγγών, αδυναμία συνταγογράφησης κλπ)

Ομαδικό Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο

Μετά τη σχεδόν καθολική εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Ομαδικό Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο πρέπει να δοθεί η έγκριση από τις Γενικές Συνελεύσεις για να προχωρήσει η διαδικασία. Για να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις Συνελεύσεις.
Για όλους αυτούς τους λόγους η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

- Θεσσαλονίκη Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 12:30 Κεντρικές Υπηρεσίες (Αναγεννήσεως)

- Αθήνα  Πέμπτη 5 Οκτωβρίουκαι ώρα 12:00 αμφιθέατρο Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια