ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25/5/17 συνάντηση μελών του Δ.Σ του Συλλόγου με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.Βαρδαρό, αρμόδιο για τον ΟΚΑΝΑ.

Σχετικά με σχέδια για  Ενιαίο Φορέα  και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης   ανέφεραν  πως δεν υπάρχει καμία απόφαση του Υπουργείου επί αυτών των θεμάτων. Αναγνωρίζονται αδυναμίες του υφιστάμενου συστήματος και θα καταβληθεί προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου για συγκερασμό των απόψεων τόσο των Φορέων ,των αρμόδιων Υπουργείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α.

Σχετικά με τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, έγινε ενημέρωση από τα μέλη του Δ.Σ. για το μεγάλο ποσοστό εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες στον Οργανισμό με καθεστώς έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών, με τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα τονίστηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αυξημένες εισφορές στον ΕΦΚΑ και πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για το θέμα. Πρόθεση του Υπουργείου είναι να προκηρύξει νέες θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου, δίνοντας τη δυνατότητα στους  συναδέλφους με ΔΠΥ να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις.

Σχετικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στη φύλαξη, μέσω εργολαβικών εταιριών, δήλωσαν πως θέλουν να επανεξετάσουν συνολικά το καθεστώς αυτό, προς όφελος των εργαζομένων και των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Όσον αφορά το ανθυγιεινό επίδομα ,τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ενημέρωσαν για την πορεία που έχει πάρει το ζήτημα. Από τη μεριά του Υπουργείου αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος, το οποίο ξεφεύγει, όμως ,από τα όρια του Υπουργείου, και θα γίνει προσπάθεια  να ρυθμιστεί σε κάποιο νόμο.

Συζητήθηκαν τέλος θέματα λειτουργίας του Οργανισμού (π.χ. ξηρά αντιδραστήρια) προβλημάτων που παρουσιάζονται στις δομές και πώς θα μπορούσαν να λυθούν προς όφελος της κοινωνίας, των θεραπευόμενων και των εργαζομένων.

Παρουσιάστηκε και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις μονάδες της Νίκαιας και του Περιστερίου.Ο κ. Βαρδαρός υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί άμεσα του θέματος για την μετεγκατάσταση της Μονάδας του Περιστερίου (που σήμερα συστεγάζεται με την μονάδα που εδρεύει στο Αττικό Νοσοκομείο)  στο αρχικό της χώρο στο Κ.Υ Αστικού τύπου στο Περιστέρι.Έτσι ώστε να μη διαταραχτεί η λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων και να λυθεί ένα μακροχρόνιο πρόβλημα.


Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή κ.Γκανά. Συζητήθηκε γενικά το πλαίσιο συνεργασίας , διερευνήθηκαν πιθανές λύσεις σε πάγια και διαρκή προβλήματα των δομών του Οργανισμού και των εργαζομένων και συζητήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Συμφωνήθηκε οι συναντήσεις αυτές να γίνονται σε τακτική βάση. 

Σχόλια