ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΕΣΥ"

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για την θέση που πήραμε στην ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά με την απομάκρυνση της συναδέλφου Λίνας Πλαγιανάκου από την θέση της. Ή μάλλον την θέση που δεν μπορέσαμε να καταθέσουμε κανονικά, γιατί δεν έγινε Διοικητικό Συμβούλιο για αυτό το θέμα, όπως ζητήσαμε. Το απόγευμα ήρθε το σχέδιο του δελτίου τύπου «με την διαδικασία του κατεπείγοντος» με την πίεση «να βγει αύριο το πρωί».
Η θέση που στείλαμε στον «ηλεκτρονικό διάλογο» είναι η εξής:
«Κατ αρχάς θεωρούμε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση αποκλειστικό θέμα ήταν η συγκρότηση του Δ.Σ. και επομένως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καμιά άλλη ημερήσια διάταξη που να βάζει από πριν κάποια θέματα για συζήτηση και απόφαση.
Επειδή το Δ.Σ., λόγω των εκλογών είχε αρκετό καιρό να συνεδριάσει, μπήκαν κάποια θέματα κυρίως ενημερωτικά χωρίς να υπάρξει ολοκληρωμένη συζήτηση και απόφαση.
Βέβαια θέματα όπως είναι η συνάντηση με τη διοίκηση όπως συμβαίνει με κάθε νεοεκλεγμένο Δ.Σ., η ανανέωση της αίτησης για συνάντηση με το Υπουργείο κλπ, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα.
Η συζήτηση με τη διοίκηση χρειάζεται να προετοιμαστεί κατάλληλα, επειδή προβλέπεται να είναι εφ΄ όλης της ύλης, για να μη χαθούμε σε απεραντολογίες.
Ένα από τα θέματα κατά τη συνάντηση θα συμφωνούσαμε να είναι και τα ζητήματα αυθαίρετων χειρισμών και συμπεριφοράς της διοίκησης απέναντι, σε εργαζόμενους, γενικώς αλλά και ειδικώς για όλους όσους έχουν υποστεί ανάλογη συμπεριφορά , όχι όμως μεμονωμένα για κάποιον εξ αυτών. Εξάλλου για το θέμα της συναδέλφου Λίνας Πλαγιανάκου ειπώθηκε ότι θα μας σταλούν ενημερωτικά στοιχεία.
Επομένως δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με το περιεχόμενο αλλά και με το ύφος του κειμένου το οποίο το μόνο που πετυχαίνει, είναι να συνεχίζεται μια ανούσια βεντέτα και στην ουσία να παρεμποδίζεται ό διάλογος μέσα από τον οποίο θα μπορούσαμε να θέσουμε τα θέματα με σοβαρότητα αλλά και με τη δέουσα αυστηρότητα.
Πέρα από το συγκεκριμένο ζήτημα, υπάρχει σαφώς και ο τρόπος της κατάθεσης και συζήτησης των ζητημάτων μέσα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.  Θέση μας είναι να ακολουθείται η εν λόγω διαδικασία. Ζήτημα το οποίο για εμάς είναι πολύ σημαντικό και συνδέεται με τα περιθώρια της παραμονής μας στην Γ.Γ. αυτού του Δ.Σ.»
Γίνεται επομένως σαφές, ότι δεν θα είχαμε αντίρρηση να υποστηρίξουμε την συνάδελφο Λίνα Πλαγιαννάκου, αφού διαλεχθούμε μαζί της όλα τα μέλη του Δ.Σ. και έπειτα να παραστούμε στην Διοίκηση και να την πιέσουμε όλες μαζί οι παρατάξεις να επανεξετάσει την θέση της. Η δήθεν βιασύνη ότι έχει περάσει πολύς χρόνος λόγω εκλογών, δεν είναι πιστευτή γιατί στην τόση καθυστέρηση μια μέρα παραπάνω δεν πείραζε.

Εμείς ως παράταξη βάζουμε μπροστά το θέμα της αλλαγής του εσωτερικού κανονισμού και του τρόπου που καταλαμβάνει κάποιος μια θέση ευθύνης, ή παύεται από αυτή. Εμείς ως παράταξη υποστηρίζουμε ότι μέχρι να υπάρξει άλλη διαδικασία επιλογής σε θέσης ευθύνης, ανεξάρτητη από την μοναδική βούληση του Δ.Σ. του οργανισμού, καλό είναι να μην αλλάξει κανείς υπεύθυνος ή προϊστάμενος, παρά μόνον όταν βρεθεί αποδεδειγμένα να έχει βλάψει το συμφέρον του οργανισμού. 

Σχόλια