ΟΚΑΝΑ: Πρώτη φορά... η διοίκηση παύει την επικεφαλής των Δημοσίων Σχέσεων, γιατί... εξέφρασε την άποψή της!

Από
Πρώτη φορά... "από τα αριστερά" εκδιώχθηκε από την θέση της η επικεφαλής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Λίνα Πλαγιανάκου, με... ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού και μετά από τη σχετική εισήγηση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ Ευάγγελου Καφετζόπουλου, ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια συνάδελφος της Λίνας Πλαγιανάκου στον Οργανισμό! Η αιτία την οποίαν επικαλείται το Δ.Σ.. του ΟΚΑΝΑ για την εκπαραθύρωση της Λίνας Πλαγιανάκου είναι το εξής... κορυφαίο παράπτωμα:

Η υπάλληλος εξέφρασε εγγράφως την διαφωνία της στο περιεχόμενο δελτίου Τύπου της διοίκησης, το οποίο επέρριπτε ευθύνες στους εργαζομένους της θεραπευτικής μονάδας του Ηρακλείου Κρήτης για την εξάντληση των αποθεμάτων της μονάδας σε βουπρενορφίνη, γεγονός το οποίο οδήγησε πενήντα θεραπευόμενους να μείνουν για μία μέρα χωρίς το υποκατάστατο φάρμακό τους...

Σημειώνεται για την ιστορία, ότι, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ είχε προαναγγείλει την διενέρεγεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για το θέμα του Ηρακλείου, ο καιρός... περνά και το μόνο το οποίο βλέπει κανείς είναι η εκδίωξη της Λίνας Πλαγιανάκου από τη θέση της!

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο σύλλογος των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
 συνάδελφος  κ. Πλαγιανάκου ,μέχρι προσφάτως Υπεύθυνη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΟΚΑΝΑ, εξέφρασε  (προφορικώς και γραπτώς) την αντίθεσή της στο  εξωφρενικό Δελτίο Τύπου της  Διοίκησης  για το θέμα που προέκυψε με τη μη χορήγηση φαρμάκου σε  50 περίπου ασθενείς στο Ηράκλειο Κρήτης προ μηνός, χωρίς φυσικά να αρνηθεί να εκτελέσει τη αποστολή του Δελτίου Τύπου, όπως ορίζουν τα καθήκοντά της. Η  Διοίκηση, αφού πρώτα ζήτησε την παραίτηση της επειδή  η κ. Πλαγιανάκου διαφώνησε με το σκεπτικό του Δελτίου Τύπου (που έτσι ανεξέλεγκτα μοίραζε ευθύνες στους εργαζόμενους της Μονάδας), στη συνέχεια και  μετά την άρνησή της να παραιτηθεί (λες και ήταν πολιτικό πρόσωπο)  την έπαψε  ως ακατάλληλη για  αυτή τη θέση που διατηρεί από το 2008 με αλλεπάλληλες Διοικήσεις.
 
Η «αποφασίζουμε και διατάζουμε» Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ συνεχίζει με αυτό τον τρόπο το δημιουργικό της έργο στον Οργανισμό, ενεργοποιώντας αυτή τη φορά την κορωνίδα των προτεραιοτήτων της, δηλαδή την ενίσχυση του κλίματος «συνεργασίας» και «συνεννόησης» με τους εργαζόμενους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Οργανισμού. Έτσι, μετά τις «ανακρίσεις» συναδέλφων από την Μονάδα της Νίκαιας, επειδή τόλμησαν να εκφράσουν τη γνώμη τους, μετά τις απολύσεις συναδέλφων στην Πάτρα, η «αποφασίζουμε και διατάζουμε» Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ  συνεχίζει την προσπάθειά της για την εμπέδωση αυτού του κλίματος, καθαιρώντας την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΟΚΑΝΑ με μια απόφαση του Δ.Σ. του  Οργανισμού, ορίζοντας αυθαίρετα στη θέση της έναν άλλον εργαζόμενο.     Αυτός είναι ο τρόπος της περίφημης αξιολόγησης των εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο τομέα που θέλει διακαώς να ακολουθήσει η Διοίκηση στον ΟΚΑΝΑ;
 
Οι Διοικήσεις στον Οργανισμό ανέκαθεν τοποθετούσαν σε θέσεις ευθύνης όποιον ή όποια ήθελαν χωρίς διαδικασίες. Καταλαβαίνουμε ότι οι πολιτικές αποφάσεις που εναρμονίζουν τη φυσιογνωμία και το έργο του ΟΚΑΝΑ στα πλαίσια των μνημονίων, θα είναι πολύ σκληρές και προϋποθέτουν την καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομοκρατίας των εργαζομένων.
 
Καταλαβαίνουμε ότι η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, χρειάζεται ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου σε εκτίμηση τη δημοκρατία και τη νομιμότητα και υιοθετούν ως πολιτική συμπεριφορά τον αυταρχισμό.
 
Καταλαβαίνουμε ότι οι πολιτικά ευνουχισμένες Διοικήσεις του Οργανισμού που διορίζονται από το Υπουργείο Υγείας, πρέπει να είναι βασιλικότερες του βασιλέως  γιατί είναι ο μόνος εκπληρούμενος όρος για την επιβίωσή τους".

Σχόλια