ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑZΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ (ΠΑΜΕ)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.ΚΑ.ΝΑ.


Όλοι στην Εκλοαπολογιστική Συνέλευση
του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ
την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 12.00
στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού.



Καταψηφίζουμε τον απολογισμό του συμβιβασμού και της διαχείρισης του απερχόμενου ΔΣ, στηρίζουμε με τη συμμετοχή μας αλλά και με την ψήφο μας τον αγωνιστικό συνδυασμό για να αλλάξει η κατάσταση στο σύλλογο.

Είναι ώρα να βγάλουμε συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πορεία του Συλλόγου!
Είναι ώρα να πάρουμε αποφάσεις για τη συνέχεια!
Η ευθύνη όλων μεγαλώνει!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Ο αντίπαλος, ΕΕ-κυβέρνηση-μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι ισχυρός, αλλά όχι ανίκητος. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα δύναμή τους.
Έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους».  Ό,τι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν μνημόνια! Έτσι και σήμερα, ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις απαιτούν νέα μέτρα και αντίμετρα.
Στο ρυθμό των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας αλλά και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, μας θέλουν στην αδράνεια, το συμβιβασμό στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας.
Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους, από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Η όποια ανάπτυξη τους προϋποθέτει τα συντρίμμια των δικαιωμάτων, των ζωών μας.

Σε αυτό το δρόμο, ενάντια σε αυτή την πολιτική, σε αυτή την ανάπτυξη σε καλούμε να συμπορευτούμε!

Να προσπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές  ηγεσίες στο σωματείο μας, αλλά και στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, που με τη στάση τους συκοφαντούν την αξία της συμμετοχής στα σωματεία και τους συλλόγους, την αξία της συλλογικής αγωνιστικής δράσης. Είναι φορείς ενσωμάτωσης στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και της ΕΕ, βάζουν φρένο στην ενότητα και τον αγώνα των εργαζομένων.
Τα προβλήματα των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ έχουν την ίδια αιτία και τους ίδιους υπεύθυνους με τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ,  στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, αλλά και με τους άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αντίπαλος μας δεν είναι μόνο η σημερινή διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, αλλά η κυβέρνηση που τη διορίζει και τα κόμματα που διόριζαν τις προηγούμενες: το κεφάλαιο οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ που όλοι μαζί υπηρετούν.
Αυτός είναι ο δρόμος της ταξικής ενότητας που προτείνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ ο μόνος δρόμος για τα συμφέροντα των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ και όλων των εργαζομένων.
Έχουν ευθύνη οι συνάδελφοι στο Δ.Σ. του Συλλόγου για την απαξίωση του σωματείου και της λειτουργίας του, για την υπονόμευση της ταξικής ενότητας, για την υπονόμευση της αγώνων. Γιατί μπορεί στα λόγια να λες ότι είσαι υπέρ της Γενικής Συνέλευσης και των συλλογικών αποφάσεων, υπέρ της απεργίας και κατά των νέων μέτρων, αλλά όταν δεν κάνεις τίποτα για να οργανώσεις τη συμμετοχή και την πάλη, όταν δεν αποκαλύπτεις τις αιτίες και τους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής ,το ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από αυτή την πολιτική, από την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την  αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών απεξάρτησης, υγείας, πρόνοιας και παιδείας, τότε ουσιαστικά στηρίζεις αυτή την πολιτική. Πυρήνας αυτής της πολιτικής είναι η ένταση της εκμετάλλευσης της δουλειάς των εργαζομένων και των αναγκών τους, πηγή του πλουτισμού των μονοπωλίων.

Συνάδελφοι,

Η οργάνωση στα σωματεία, η ζωντανή λειτουργία τους, η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, ο ταξικός τους προσανατολισμός, είναι για μας μονόδρομος για την ανασύνταξη και ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Δίνουμε το χέρι σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που θέλει αυτή η κατάσταση να αλλάξει.
         

Αγωνιστικά διεκδικούμε:
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να αποκαθιστά τις απώλειες των τελευταίων χρόνων και να προβλέπει αυξήσεις με βάση τις ανάγκες.
·         Γενναία χρηματοδότηση του ΟΚΑΝΑ με βάση τις ανάγκες ανάπτυξης του, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
·         Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας
·         Άμεση καταβολή δεδουλευμένων στις εργoλαβικές καθαρίστριες
·         Κανένα κλείσιμο μονάδας του ΟΚΑΝΑ και καμία απόλυση εργαζομένων
·         Καμιά εκχώρηση έργου του ΟΚΑΝΑ σε ιδιώτες
·         Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

Σε καλούμε να δυναμώσεις τις ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, να ενισχύσεις το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης!

Έχουμε τη δύναμη!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Σχόλια