ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε εφαρμογή των αποφάσεων που λήφθηκαν την προηγούμενη Τρίτη στην Τοπική Συνέλευση της Αθήνας.

-       Την Τρίτη το μεσημέρι δόθηκε  από το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ  συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού.

-       Πριν την πραγματοποίηση της συνέντευξης τα μέλη του Δ.Σ. συναντήθηκαν με τον Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ κ. Βασίλη Οικονόμου στο πλαίσιο των επαφών με τα πολιτικά κόμματα. Έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα προβλήματα του Οργανισμού και του ζητήθηκε να γίνει συζήτηση για τον ΟΚΑΝΑ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία να προσκληθούν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Επίσης, συμφωνήθηκε επόμενη συνάντηση, ώστε να ενημερωθούμε για τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

-       Συναντήσεις με άλλα κόμματα προγραμματίζονται για την ερχόμενη εβδομάδα.Την επόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα.

-      Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, πραγματοποιήθηκε από τους παρευρισκόμενους (μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και άλλους εργαζόμενους) παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ. Ο Πρόεδρος ζήτησε να συναντηθούμε με τον Αντιπρόεδρο και το Γενικό Διευθυντή. Στη συνάντηση παρατέθηκαν αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, με σειρά ενεργειών της οποίας το αποκορύφωμα είναι η απόλυση των δύο συναδέλφων, έχει διαρρήξει απολύτως την όποια δυνατότητα συνεργασίας με τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια, καταδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ανέχονται ενέργειες σε βάρος του Οργανισμού, των ιδίων και των θεραπευομένων – όπως θεωρούμε πολλές από τις πράξεις και τις παραλείψεις του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ – ματαιώσαμε, με την παρουσία μας, την πραγματοποίηση της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ (τουλάχιστον στο χώρο του Οργανισμού).

Θέλουμε να ελπίζουμε πως η Διοίκηση δεν είχε αφήσει σε εκκρεμότητα για την «τελευταία στιγμή» θέματα μείζονος σημασίας για τη λειτουργία των μονάδων, όπως την ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών και την προμήθεια του  Suboxone.



Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, αλληλέγγυοι προς τους απολυμένους συναδέλφους και στα πλαίσια των αποφάσεων της Τοπικής συνέλευσης της Αθήνας, θα αντιταχθούν με κάθε μέσο στις αυταρχικές και παράνομες αποφάσεις της Διοίκησης.

Αυτοί που απέλυσαν δύο συναδέλφους πρέπει να παραιτηθούν  αλλιώς θα τους παραιτήσουμε.



Σχόλια