Ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος....

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ στη χθεσινή συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου , όταν ρωτήθηκε για το τι γίνεται με το θέμα των δύο συναδέλφων στην Πάτρα, επιφυλάχτηκε να πει ότι «υπάρχει μια εξέλιξη  η οποία όμως επειδή έχει νομικές εμπλοκές δεν μπορεί να ανακοινωθεί» και «θα δει ακριβώς το τι πρέπει να γίνει». Αμέσως μετά την συνάντηση έδωσε εντολή, σε μια επίδειξη εκδικητικότητας, αλαζονείας και αυταρχισμού, να κοινοποιήσουν στις δύο συναδέλφους που εργάζονται στην Μονάδα του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα την νέα απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού για απόλυσή τους.

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κάποιος σε ένα τέτοιο ...Πρόεδρο;

Με απλά λόγια: Η διοίκηση, αφού κρύφτηκε επί οκτάμηνο πίσω από τη δημιουργία  επιτροπής με τη συμμετοχή μέλους του ΑΣΕΠ  που θα έλεγχε τα προσόντα των υποψηφίων, στη συνέχεια προχώρησε στον αρχικό της σχεδιασμό που δεν ήταν άλλος από την απόλυση των δύο εργαζομένων ένα, περίπου, μήνα πριν τη λήξη της σύμβασης τους.

Όσον αφορά την τήρηση των διαδικασιών και τη νομιμότητα (για την οποία τόσο μοχθεί η διοίκηση)…

Ι. το μέλος του ΑΣΕΠ δεν συμμετείχε ουσιαστικά σε καμία διαδικασία μοριοδότησης αφού  ο ΟΚΑΝΑ δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ. Το μόνο που έλεγξε ήταν αν η αρχική προκήρυξη των θέσεων πληρούσε τους όρους της νομιμότητας, εάν εκδόθηκαν αποτελέσματα κ.α.

ΙΙ. Η διμελής, λοιπόν, επιτροπή (ο αντιπρόεδρος κ. Δ. Φωτόπουλος και ο ψυχίατρος κ. Μ. Παπαγγελής) έκανε νέα καταμέτρηση  - όχι όμως με τα κριτήρια της προκήρυξης με βάση την οποία κρίθηκαν οι υποψήφιοι αλλά με μεταγενέστερα. Επίσης αποφάσισαν μόνο για τις δύο αυτές θέσεις να  μην λάβουν καθόλου υπόψη τις συνεντεύξεις  που δόθηκαν κατά τη διάρκεια των κρίσεων, ούτε να προχωρήσουν σε νέες (δε βόλευε;).

 Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο ότι το πόρισμα αυτής της επιτροπής ταυτίζεται πλήρως με την προφορική εισήγηση του κ. Χαμτζούδη (μέλους του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ και έμμισθου νομικού συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ) στην αλγεινή συνεδρίαση της 24ης Μαΐου 2016,  όπου για πρώτη  φορά έγιναν γνωστές σε όλους οι προθέσεις της Διοίκησης και των Προϊσταμένων της για απόλυση των συναδέλφων.

Προφανώς έτσι οραματίζεται η Διοίκηση την αξιοκρατία και την νέα εποχή  στον Οργανισμό.
Μάλιστα, σκοπεύουν να αποστείλουν την απόλυση των δύο συναδέλφων με δικαστικό επιμελητή μην τυχόν και δεν την παραλάβουν! 
Τέτοια πρεμούρα.... Τόση ξεδιαντροπιά…

Προφανώς οι πολιτικές πιέσεις υπερίσχυσαν. Ή αρκούσαν οι νομικές συμβουλές-εντολές του κ. Χαμτζούδη  προς τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού…

Είναι σαφές πως με τις αποφάσεις που λαμβάνει η τωρινή διοίκηση του Οργανισμού έχει αναδειχθεί στην πιο αδίστακτη, αυταρχική και επικίνδυνη διοίκηση που πέρασε ως τώρα: οραματιζόμενη την ουσιαστική διάλυση των θεραπευτικών προγραμμάτων και την υποβάθμισή τους  σε απλή χορήγηση υποκαταστάτων, προσπαθεί να εμποδίσει την οποιαδήποτε διαφωνία και αντίσταση

ü  διατηρώντας τους εργαζόμενους σε κατάσταση επισφάλειας (μη υπογράφοντας Συλλογική Σύμβαση, καλύπτοντας ελλιπώς τις ανάγκες του ΟΚΑΝΑ με ελαστικά εργαζόμενους, διατηρώντας το καθεστώς δουλοκτησίας των εργολάβων στη φύλαξη και στην καθαριότητα)

ü  αδιαφορώντας συστηματικά για την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων (συνεχείς αλλαγές θεραπευτικού πλαισίου, συνεχείς ελλείψεις σε υλικά απολύτως απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία των μονάδων)

ü  υποβάλλοντας εργαζόμενους σε ανάκριση επειδή τόλμησαν να διαφωνήσουν (!) και

ü  φτάνοντας, τέλος, να απολύσουν δύο συναδέλφους με «μπλοκάκι»– «επειδή μπορούν».

Μπορούν, όντως; Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν «χωρίς ν’ ανοίξει μύτη»;

Θα μας βρουν απέναντί τους – συνεπείς στην υπεράσπιση του δικαιώματος όλων μας  στην εργασία και στην αξιοπρέπεια όπως και στην υπεράσπιση του δικαιώματος των εξαρτημένων σε μια ολοκληρωμένη και υψηλής ποιότητας θεραπεία. 

Προφανώς, ο Σύλλογος  Εργαζομένων  έχει ήδη δώσει εντολή στους νομικούς συμβούλους του να προχωρήσουν σε όλα τα ένδικα μέσα - σε συνεργασία με τις δύο συναδέλφισσες - εναντίον της Διοίκησης του Οργανισμού αλλά και προσωπικά  εναντίον όσων έχουν την παραμικρή εμπλοκή στην απροκάλυπτη παραβίαση των όρων της προκύρηξης που οδήγησε στην απόλυση των δύο συναδέλφων.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια