ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΚΑΝΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/1/2017 η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ.Καφετζόπουλο.

 Αρχικά ερωτήθηκε αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με τη μονάδα της Νίκαιας. Μας ενημέρωσε πως σχεδιάζεται να μεταφερθεί εκεί η μονάδα βουπρενορφίνης του Περιστερίου, που στεγάζεται στο Αττικό και η μονάδα μεθαδόνης να μεταφερθεί αμοιβαία στη μονάδα του Αττικού όπου και θα «ενοποιηθεί»  με τη μονάδα βουπρενορφίνης που λειτουργεί εκεί. Με αυτό το τρόπο μας είπε πως θα μπορέσουν να αναπτυχθούν πλήρως και οι δυο μονάδες.

 Κατόπιν έγινε συζήτηση σχετικά με την εγκύκλιο με θέμα «Συνέχιση χορήγησης υποκαταστάτου σε ασθενείς, που απομακρύνονται ακούσια από τις θεραπευτικές μονάδες της Αττικής στη ΜΑΠ» Ο Πρόεδρος επανέλαβε την δήλωση του πως η απόφαση ελήφθη βιαστικά, κάτω από πίεση χρόνου, και πως θα βγει βελτιωτική πρόταση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με αφορμή το θέμα αυτό έγινε μια εκτενής συζήτηση σχετικά με τη διαβούλευση και τη συμμετοχή των εργαζομένων του Οργανισμού σε αυτή. Το Δ.Σ του Συλλόγου ανάφερε πως ενώ η Διοίκηση διακήρυττε πως θέλει να ακούσει τις προτάσεις των εργαζομένων σχετικά με τη αναμόρφωση των υπηρεσιών του Οργανισμού, στη πραγματικότητα είχε λάβει ήδη αποφάσεις (βλέπε δημιουργία ΜΕΨΥ, εγκύκλιος) πριν αυτές οι προτάσεις κατατεθούν. Ο Πρόεδρος μας δήλωσε καθαρά πως, όσον αφορά την ανάπτυξη του Οργανισμού (ποια κατεύθυνση, ποιες μονάδες θα ανοίξουν κοκ),  την ευθύνη της λήψης των αποφάσεων  την  έχει το Υπουργείο Υγείας και της υλοποίησης η Διοίκηση του Οργανισμού.

 Στη συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ παρουσίασαν τις έντονες δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στις δομές του Οργανισμού, λόγω έλλειψης του Υποκαταστάτου (suboxone ) και αντιδραστηρίων για ουροληψίες και εργαστηριακές εξετάσεις. Ο Πρόεδρος για μεν το πρώτο ενημέρωσε πως μέχρι τη Παρασκευή η εταιρεία θα έχει στη διάθεση του ΟΚΑΝΑ το υποκατάστατο, για δε το δεύτερο μας είπε πως λυπάται αλλά η έλλειψη αντιδραστηρίων παρατηρείται γιατί καθυστερούν πολύ οι διαδικασίες προμήθειάς τους. Δεσμεύτηκε πως με την απλοποίηση των διαδικασιών προμηθειών αυτά τα φαινόμενα δε θα επαναληφθούν.

 Σχετικά με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού, μας ενημέρωσε πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν σχεδόν εξοφληθεί. Δεν γνώριζε να μας απαντήσει αν θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση στη μισθοδοσία του προσωπικού, μέχρι να γίνει η έγκριση της χρηματοδότησης για το 2017.

 Όσον αφορά τους συναδέλφους που εργάζονται με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, μας ενημέρωσε πως οι διαδικασίες της προκήρυξης δεν έχουν ολοκληρωθεί και πως θα δοθεί εκ νέου παράταση ενός μηνός.


 Τέλος τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ζήτησαν να ενημερωθούν αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με το θέμα των συναδέλφων από τη μονάδα στο σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου Πατρών και το πόρισμα της επιτροπής που είχε συσταθεί για να εξετάσει τς ενστάσεις. Ο Πρόεδρος μας είπε πως η διαδικασία έχει προχωρήσει, ωστόσο δεν μπορεί να μας ενημερώσει ακόμα  διότι απαιτείται χρόνος και εξέταση όλων των νομικών πλευρών της υπόθεσης.

Σχόλια