ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

     Εν μέσω διαδικασίας συζήτησης για την αναδιοργάνωση των μονάδων του Οργανισμού η Διοίκηση κυκλοφόρησε εγκύκλιο με θέμα «Συνέχιση χορήγησης υποκαταστάτου σε ασθενείς, που απομακρύνονται ακούσια από τις θεραπευτικές μονάδες της Αττικής στη ΜΑΠ». Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ ζήτησε γραπτώς συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού σχετικά με την εγκύκλιο. Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, αφού πρώτα δεν απάντησε στην επιστολή, στη συνέχεια επέλεξε να «κρυφτεί» στις τηλεφωνικές οχλήσεις του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου. Συγκεκριμένα μετέφερε, μέσω του γραμματέα του Γενικού Διευθυντή, στον Πρόεδρο του Συλλόγου την απόφασή του να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μετά.....τις 10 Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους. Την ίδια ώρα που η εγκύκλιος είχε τεθεί σε εφαρμογή χωρίς καμία διαβούλευση με τον Σύλλογο, την ΕΠΕΣΥ, τις θεραπευτικές ομάδες ή έστω τους Υπευθύνους των Μονάδων.

      Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει την προκλητικά αντιδημοκρατική και αυταρχική στάση του Προέδρου του Οργανισμού, ο οποίος ουσιαστικά αρνείται τον διάλογο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά αλλάζει το θεραπευτικό πλαίσιο, αναστατώνει την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων υποκατάστασης, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζομένων και θεραπευόμενων.      

      Καθιστούμε τη Διοίκηση απολύτως υπεύθυνη για ό,τι συμβεί σε οποιονδήποτε εργαζόμενο στις μονάδες συνεπεία της συγκεκριμένης εγκυκλίου.
      Καλούμε τους αντιπροσώπους των θεραπευτικών μονάδων της Αττικής (που αφορά η εγκύκλιος) την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου σε συνάντηση στις 12:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Στουρνάρη 67) για να συνεχιστεί η διαβούλευση, αυτών που πραγματικά ενδιαφέρονται για την παροχή ποιοτικών υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους και για το μέλλον των μονάδων και του Οργανισμού γενικότερα. 
 

 
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ
 

Σχόλια