«ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ‘36» ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ;

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει τη διαδικασία, που επέλεξε το Δ.Σ του Οργανισμού.Μια διαδικασία πρωτοφανούς επίδειξης  αυταρχισμού, τρομοκρατίας και χυδαίας αντίληψης περί άσκησης εξουσίας.

Το Δ.Σ του Οργανισμού επέλεξε να «εξετάσει» κατά μόνας τους  συναδέλφους -επί πεντάωρο -για μια συλλογική ανακοίνωση, όπου κατήγγειλαν την πρόταση κλεισίματος της μονάδας μεθαδόνης, καθώς και την εν γένει διαδικασία λήψης αποφάσεων για το μέλλον του Οργανισμού.

Τι ήταν αυτό που ενόχλησε τόσο τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και αποφάσισε να αντιδράσει με αυτόν τον απαράδεκτο και καινοφανή τρόπο;  Το ότι τόλμησαν οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την άποψη τους; Το ότι τόλμησαν να ενημερώσουν τους θεραπευόμενους και τις υπόλοιπες μονάδες της Αττικής; Ή μήπως το ότι απάντησαν συλλογικά;

Αντί να προβληματιστούν για την ορθότητα των επιλογών τους που συναντά την καθολική διαφωνία των εργαζομένων, των θεραπευομένων και των οικογενειών τους, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής και τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ανακριτικής δεινότητας επέλεξαν το ρόλο του «ιεροεξεταστή» ( με πρακτικογράφο τον Αρχιερέα της νομικής επιστήμης, μέλος του Δ.Σ). Η λογική  του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» για την αντιμετώπιση της διαφορετικής άποψης, συνάδει με φασίζουσες συμπεριφορές, όπως αυτές εξελίχθησαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. με έντονα στοιχεία πολιτικού ρεβανσισμού.

Επιλογές τύπου «Ιεράς Εξέτασης» που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν όσους διαφωνούν ή σκέφτονται να διαφωνήσουν στο μέλλον με τις όποιες επιλογές της Διοίκησης, δε χωρούν σε ένα Οργανισμό σαν τον ΟΚΑΝΑ.

Η Άποψη δεν φιμώνεται, δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται.

Διαφαίνεται πως η παρούσα Κυβέρνηση, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει για τη διοίκηση των εποπτευόμενων φορέων τους, εγκαινιάζουν νέα ήθη και έθιμα στο χειρισμό των εργαζομένων που διαφωνούν, όπως πρόσφατα άλλωστε έγινε κι από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι  στον ΟΚΑΝΑ διαχρονικά δεν επέτρεψαν και δεν θα επιτρέψουν ο ΟΚΑΝΑ να γίνει το Τσιφλίκι κανενός.

Λυπούμαστε κι οργιζόμαστε επιπλέον, γιατί ο Πρόεδρος κι ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού είναι ή ήταν «συνάδελφοι μας». Μέχρι πρόσφατα συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας ενάντια στις λογικές τσιφλικαδισμού των προηγούμενων οργάνων Διοίκησης (Δ.Σ-Γεν.Διευθυντές), τις οποίες δυστυχώς σήμερα υιοθετούν και υπερβαίνουν με φανατισμό.

Την απειλή που εκτόξευαν, ευθέως, σε κάθε ένα από τους συναδέλφους, που ανέκριναν εχθές  με την τελευταία ερώτηση αν νομίζει ότι «θέλει να συνεχίσει να εργάζεται στον Οργανισμό» την επιστρέφουμε και απαντάμε.Εάν αυτοί θέλουν να διοικήσουν με δημοκρατικό τρόπο τον Οργανισμό και όχι με απειλές, και εκφοβισμούς.

Εάν δεν θέλουν ή δεν μπορούν, υπάρχει ένας και μόνο δρόμος.

Το  ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων προκηρύσσει :
Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016
από 12:00 ως 16:00
και καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την  ίδια ημέρα στις 12:30 στο αμφιθέατρο των Κεντρικών Υπηρεσιών του Οργανισμού για να καθορίσουμε τη στάση μας.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Σχόλια