ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΚΑΝΑ



Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου ,ύστερα από αίτημα του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Η εισήγηση του Υπουργείου Υγείας για τον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ για το 2017 είναι να παραμείνει στα 26 εκ. Η Διοίκηση του Οργανισμού ,όπως είπε ο Πρόεδρος πιέζει τις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου για αύξηση στα 27 εκ.
Όσο αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη που ανέρχονται στα 13 εκ. από προηγούμενα έτη δεν υπήρχε καμία νέα εξέλιξη ,πλην της δήλωσης ( τον Ιούλιο) του Υπουργού Υγείας ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ρυθμιστούν τα χρέη του ΟΚΑΝΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.α.

ΕΣΠΑ
Στο θέμα των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ ,ο κ. Καφετζόπουλος ανέφερε ,ότι τα νέα δεν είναι καλά και, ότι επειδή το Υπουργείο θέλει να δώσει έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας  μεταφέρει όλα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ  στην ΠΦΥ. Έτσι από τον αρχικό σχεδιασμό για προγράμματα ΕΣΠΑ του ΟΚΑΝΑ ύψους 80 εκ το ποσό περιορίζεται στα 3 εκ. ή και κάτω ακόμα και από αυτό το ποσό.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Για τις 25 προσλήψεις αορίστου χρόνου ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ.  ότι η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Εκκρεμούν επιπλέον 20 θέσεις με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών που ευελπιστεί να προκηρυχτούν μέχρι τέλους του χρόνου. Όσο αφορά τις ανανεώσεις των συμβάσεων  των συναδέλφων που λήγουν τον επόμενο μήνα υποστήριξε ότι θα ανανεωθούν στην ώρα τους, ενώ γίνεται προσπάθεια μήπως γίνει ανανέωση για έναν συν έναν επιπλέον χρόνο. Τα μέλη του Συλλόγου επικεντρώθηκαν στις πολλές αποχωρήσεις συναδέλφων ,που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και ότι σύντομα θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του Οργανισμού λόγω της μη αναπλήρωσης αυτών των αποχωρήσεων δεδομένου ότι οι προσλήψεις πραγματοποιούνται για τη κάλυψη θέσεων εργασίας στις νέες δομές. Ο Πρόεδρος αναγνώρισε το πρόβλημα και υποστήριξε ότι σύντομα ο Οργανισμός θα στραφεί στη λύση της προκήρυξης  εθελούσιων μετατάξεων για προσέλκυση κυρίως διοικητικού προσωπικού .

ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
ο κ. Καφετζόπουλος ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου ότι τον Οκτώβριο θα ανοίξει η μονάδα στις Σέρρες ενώ ακολουθούν τα Τρίκαλα ,ο Πύργος και η Δράμα. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για άνοιγμα νέων μονάδων που είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες Διοικήσεις. Για το 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για δημιουργία νέων μονάδων σε Καστοριά, Κάλυμνο και Ιωάννινα.

ΜΑΠ
Για την Αθήνα ενημέρωσε, ότι η λίστα αναμονής  προχωράει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο ,αφού στην ΜΑΠ ανευρίσκονται και εν τέλει προσέρχονται ένας στους τέσσερεις –περίπου- από αυτούς που είναι στην λίστα. Εάν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός δε θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός για δημιουργία τριών Μονάδων Άμεσης Παρέμβασης αλλά επιπλέον μίας στην Καποδιστρίου. Ενώ στη Σοφοκλέους θα εγκατασταθεί η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ,έτσι ώστε να καμφθούν και οι αντιδράσεις του εμπορικού και ξενοδοχειακού κόσμου που έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στη δημιουργία ΜΑΠ στη Σοφοκλέους.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Τα μέλη του Συλλόγου επανέφεραν το θέμα των καθαριστριών στην Αθήνα με δεδομένο ότι  δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους δύο μήνες και ούτε έχουν λάβει από τον εργολάβο  το επίδομα αδείας που δικαιούνται. Ο Πρόεδρος υποστήριξε ότι για το 2016 δε χρωστάει ο Οργανισμός ούτε ένα ευρώ στην εταιρεία αλλά υπάρχει το χρέος από προηγούμενα χρόνια. Στις πιέσεις των μελών του Συλλόγου, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο Πρόεδρος είπε πως θα επικοινωνήσει ο Γεν. Διευθυντής με την εταιρεία για το θέμα. Τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν τον Πρόεδρο ότι έχει ληφθεί η απόφαση για κινητοποιήσεις του Συλλόγου για να σταματήσει η κοροϊδία των συναδέλφων καθαριστριών.

Σχόλια