Συναντηση Δ.Σ. Συλλόγου με τη Διοίκηση του Οργανισμού



Πραγματοποιήθηκε χτες 28/7 συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, παρουσία του Αντιπροέδρου και του Γενικού Διευθυντή. 

   Αρχικά η Διοίκηση ερωτήθηκε, αν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία με την εταιρεία καθαρισμού και αν έχει ασκηθεί από τη μεριά του Οργανισμού κάποια πίεση, ώστε οι εργαζόμενες να πληρώνονται εγκαίρως. Ο Γενικός Διευθυντής  ενημέρωσε, πως έγινε συνάντηση και έγιναν συστάσεις προς την εταιρεία, ώστε να είναι τυπική στις υποχρεώσεις της, ωστόσο «δεν μπορούν να παρέμβουν περισσότερο, από τη στιγμή που ο Οργανισμός χρωστά στην εταιρία ποσά από προηγούμενα έτη». Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου επισήμαναν πως, σε κάθε περίπτωση , οι εργαζόμενες στη καθαριότητα δεν ευθύνονται για τη κατάσταση που έχει προκύψει. Επανέλαβαν την πάγια θέση  πως οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα και στη φύλαξη πρέπει να εργάζονται με σταθερές σχέσεις εργασίας, πλήρη εργασιακά δικαιώματα  και πλήρες ωράριο. Από τη μεριά της Διοίκησης υποστήριξαν πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο μέχρι στιγμής, λόγω οικονομικών και νομοθετικών περιορισμών. Υπογράμμισαν, ότι πιθανόν στο μέλλον οι υπηρεσίες καθαριότητας στις μονάδες του Οργανισμού, να παρέχονται από τα Νοσοκομεία. Πρός το παρόν προσανατολίζονται να συνεχίσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης μέσω εργολαβικών εταιρειών. Το θέμα θα τεθεί  στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ( που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου).

    Σχετικά με το αίτημα του Συλλόγου για μετατροπή των σχέσεων των εργαζομένων με δελτία παροχής υπηρεσιών, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενημέρωσαν πως θέλουν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες αυτές, χωρίς να ορίσουν κάποιο χρονικό σημείο εκκίνησης.
Όσον αφορά τα πάγια αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων για αναμόρφωση του Εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και τη θέσπιση ενός Κώδικα Δεοντολογίας των εργαζομένων, είπαν, πως και για τα δυο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες άμεσα και  θα συσταθούν σχετικές επιτροπές, στις οποίες θα κληθεί και εκπρόσωπος των εργαζομένων.
    Στην ερώτηση των μελών του Δ.Σ.,  αν υπάρχει κάποια εξέλιξη, όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οργανισμού ανέφεραν, ότι έχουν σταλεί τα σχετικά έγγραφα στο Γενικό Λογιστήριο και περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδιακασία για να αρχίσει η αποπληρωμή τους.

    Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου επανέφεραν το αιτημά τους, για επαναπροκύρηξη όλων των θέσεων Υπευθύνων, με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια. Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης ενημέρωσαν πως σύντομα θα ορίσουν τα κριτήρια και θα προχωρήσουν στη προκύρηξη των θέσεων Υπευθύνων.

    Όσον αφορά το θέμα με τη μη κάλυψη της ασφαλιστικής εισφοράς (ΤΣΑΥ) των ιατρών του Οργανισμού σε περίπτωση μακράς απουσίας (ασθένεια, άδεια λοχείας) ανέφεραν, πως «δεν μπορούν να καλύπτουν τις εισφορές». Θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση – ενημέρωση από τη Διοίκηση.

Σχόλια

  1. Θα σας παρακαλεσω πάλι να δημοσιεύσετε μια ενημέρωση για το θεμα της ΕΠΕΣΥ. Όποιος εν πάρει περιπτώσει είναι αρμόδιος από το ΔΣ του Συλλόγου. Νομίζω ότι για κάποιους τουλάχιστον από τους εργαζόμενους, είναι σημαντικό θέμα η λειτουργία της Επιστημονικης Επιτροπής. Πολύ σημαντικό, ακόμα κι αν είναι καλοκαίρι.
    Δ. Οικονόμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου