ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ !



Είναι γνωστό ότι οι εργολάβοι πληρώνονται αδρά και δίνουν ψίχουλα στους εργαζόμενους, δηλαδή στις καθαρίστριες και τους φύλακες. Είναι γνωστό ότι το κόστος της καθαριότητας και της φύλαξης θα ήταν σαφέστατα χαμηλότερο εάν πληρώνονταν κανονικοί εργαζόμενοι, αν έλειπαν δηλαδή οι σύγχρονοι δουλέμποροι και αν όλες οι μέχρι σήμερα Διοικήσεις του ΟΚΑΝΑ δεν συντάσσονταν σταθερά με τη νεοφιλελεύθερη άποψη ότι το πιο εκσυγχρονιστικό μέτρο είναι η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Γνωστή είναι και η πρόθεση / πρόταση του Υπουργείου, όπου προτείνεται μεν η απομάκρυνση των «νταβατζήδων», συνοδευόμενη όμως από (περαιτέρω!) μείωση του μισθού και περικοπή των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων καθαριστριών και φυλάκων.
Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι ότι οι εργολάβοι δεν έχουν πληρώσει τις καθαρίστριες από τον Μάρτιο και μετά, με την δικαιολογία ότι τους χρωστάει λεφτά ο ΟΚΑΝΑ. Αδιαφορώντας πως ο μισθός (ακόμη και αυτά τα ψίχουλα που ονομάζουν μισθό) είναι ζήτημα επιβίωσης για τις εργαζόμενες. Δεν φταίνε οι εργαζόμενες για τα χρέη του ΟΚΑΝΑ στους εργολάβους, ούτε είναι συνεταίροι για να μοιράζονται τη ζημιά με τα αφεντικά.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ δηλώνει απερίφραστα την θέση του:

-  Οι εργολάβοι να αφήσουν τις δικαιολογίες και να πληρώσουν τις καθαρίστριες ΑΜΕΣΑ.

-  Ο ΟΚΑΝΑ να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να νίπτει τας χείρας του: έχει ευθύνη απέναντι στις εργαζόμενες που παραμένουν απλήρωτες.

-  Ο ΟΚΑΝΑ να απολύσει τους εργολάβους και να προσλάβει τις καθαρίστριες και τους φύλακες που χρειάζονται για να λειτουργήσουν οι μονάδες όπως πρέπει με πλήρες ωράριο και όχι να κρύβεται με μισόλογα και υπεκφυγές.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ στις ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑZΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια