«Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των παιδιών της Σωτηρίας»

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου στις Γενικές Συνελεύσεις  που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη λαμβάνοντας υπόψη,

-το καταστατικό του Συλλόγου,

-ότι και στο παρελθόν στα πλαίσια της αλληλεγγύης προς τα μέλη του Συλλόγου ελήφθησαν αποφάσεις για οικονομική βοήθεια συναδέλφων,

- και της ενημέρωσης - που έλαβαν από τις οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού -ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί αποσπασματική και μερική αύξηση εισφορών των μελών του Συλλόγου,  (επειδή η μισθοδοσία τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα καταβάλλεται πλέον από την  Ενιαία Αρχή Πληρωμών και όχι από το τμήμα μισθοδοσίας του Οργανισμού, όπως, δηλαδή, συμβαίνει και σε όλο το δημόσιο τομέα),

πρότειναν τη λήψη πολιτικής απόφασης οικονομικής ενίσχυσης των παιδιών της Αλεξανδρή Σωτηρίας.

Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου για εθελοντική αύξηση της εισφοράς, ώστε να αποδίδεται μηνιαία σε λογαριασμό που διατηρεί η αδερφή της Σωτηρίας η οποία έχει αναλάβει δικαστικά την κηδεμονία των παιδιών.

Ομόφωνα υπερψηφίστηκε η πρόταση για αύξηση της  μηνιαίας εισφοράς προς τον Σύλλογο ΟΛΩΝ των μελών του Συλλόγου κατά ένα (1) ευρώ. Η αύξηση θα ισχύει έως ότου και το μικρότερο παιδί ενηλικιωθεί.

 

Σχόλια

  1. Διευκρινιστε σε νεα ανακοινωση οτι οποιος δεν συμφωνει , πρεπει να κανει αιτηση οτι δεν επιθυμει να συμμετεχει ,ετσι ωστω σε αυτον να μην αυξηθει η εισφορα για το συλλογο. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτό είναι θέμα που αποφασίζεται με ψηφοφορία σε συνέλευση. πόσοι συμμετείχαν; πόσοι απαρτίζουν την πλειοψηφεία που υπερψήφισε; και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον;γιατί μπορεί να μην έχει σημαντική αξία το 1euro το μήνα,όταν όμως μου το παίρνουν χωρίς να συμφωνήσω εγώ, τότε απλά το "παίρνουν" δεν το "δίνω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καταστατικό του Συλλόγου ορίζει-ρητά- ότι το ύψος των εισφορών των μελών του προ στο Σύλλογο ορίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Έτσι έγινε και πριν δύο χρόνια όταν από 0,5%,με πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου, μειώθηκε στο 0,3%.Τότε κανείς συνάδελφος δεν έθεσε θέμα για τον τρόπο που ελήφθη η μείωση.
      Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί στις Συνελεύσεις όλα τα μέλη του. Ο κάθε συνάδελφος επιλέγει την παρουσία του ή μη στις Συνελεύσεις και την συμμετοχή του στην λήψη των αποφάσεων ή την εκχώρηση αυτού του δικαιώματός του στους υπόλοιπους συναδέλφους που συμμετέχουν. Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν όλα τα Σωματεία βάσει των καταστατικών τους και του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982.

      Διαγραφή
    2. Στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης στη θεσσαλονίκη, δεν υπήρχε θέμα συζήτησης για την αύξηση των εισφορών προς το σύλλογο. κάτι δεν γίνεται σωστά!παρακαλώ στο μέλλον να είσαστε πιο αναλυτικοί. Επιπλέον, δεν απαντήθηκε ποιός ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων στη συνέλευση.

      Διαγραφή
    3. Στις Γενικές Συνελεύσεις εκτός από τα θέματα που θέτει το Δ.Σ. μέσω της ημερήσιας διάταξης που ανακοινώνει ,τίθενται και θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, τόσο από τα μέλη του Δ.Σ., όσο και από τους συμμετέχοντες στις Συνελεύσεις. Για τον αριθμό των συμμετεχόντων στις δύο Συνελεύσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης μπορείτε να ζητήσετε τα πρακτικά των Συνελεύσεων, όπου θα διαπιστώσετε την απαρτία που πληρούσαν οι Συνελεύσεις βάσει του καταστατικού του Συλλόγου.

      Διαγραφή
  3. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙς ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ - ΕΝΤΥΠΟ "ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ" ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ. Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ,ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ,,,,,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.........!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου