ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ)



Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Συλλόγου με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, σχετικά με την καταβολή της μισθοδοσίας του μήνα Σεπτεμβρίου , όπως προβλέπει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων (πρώτη ομάδα εργαζομένων) που εκδόθηκε την 24η Ιουλίου. Ο κ. Καφετζόπουλος αναγνώρισε την οφειλή (από τον μήνα Ιούλιο) και ανέφερε πως θα εισηγηθεί στο επόμενο Δ.Σ. του Οργανισμού, η καταβολή της μισθοδοσίας του μήνα Οκτωβρίου να γίνει σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα, η οικονομική διαφορά (Οκτωβρίου) να καταβληθεί μαζί με την προκαταβολή του πρώτου δεκαπενθημέρου  του Οκτωβρίου. Για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο να καταβληθούν τα επιπλέον χρηματικά ποσά, (που αναλογούν στον κάθε συνάδελφο) τμηματικά και η εξόφληση να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015.
Η καθυστέρηση αυτή  οφείλεται, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Οργανισμού, στην καθυστέρηση εκταμίευσης της τελευταίας επιχορήγησης (έχει εγκριθεί επιχορήγηση ύψους 3.500.000 ευρώ). Το ποσό αυτό αναμένεται να «μπεί» στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οπότε το επόμενο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, θα αποφασίσει σχετικά με το θέμα.
            Από την πλευρά του Συλλόγου τονίστηκε προς τη Διοίκηση, πως θα παρακολουθεί τόσο τις χρηματικές ροές προς τον ΟΚΑΝΑ από το Υπουργείο Υγείας ,όσο και τις αποφάσεις της Διοίκησης. Επιπλέον τονίστηκε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση της καταβολής των μισθών σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση (στους δικαιούχους συναδέλφους που έχουν προσφύγει στα ασφαλιστικά μέτρα και έχουν δικαιωθεί) αποτελεί και ποινικό αδίκημα και ο Σύλλογος επιφυλάσσεται για οποιαδήποτε νομική ενέργεια έναντι της Διοίκησης του Οργανισμού.

Σχόλια