ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν....

Πάγια θέση του Συλλόγου για την πλήρωση θέσεων Υπευθύνων είναι η προκήρυξη αυτών των θέσεων εσωτερικά στον Οργανισμό, ώστε όσοι συνάδελφοι θέλουν να διεκδικήσουν τις θέσεις να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους και στη συνέχεια να κρίνονται και να πληρώνονται αξιοκρατικά οι θέσεις των Υπευθύνων. Αυτό έγινε στην περίπτωση της αναπλήρωσης της θέσης του Αν. Διευθυντή Εφαρμογών και οι διαβεβαιώσεις του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ήταν πως με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται από εδώ και στο εξής οι θέσεις.

 Αίφνης ,παρά τις δεσμεύσεις, ο κ. Καφετζόπουλος άλλαξε την στάση του.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση του Οργανισμού στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 και εκτός ημερήσιας διάταξης τοποθέτησε στη κενή θέση του Υπευθύνου των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων τη ..... γραμματέα του Προέδρου του ΟΚΑΝΑ.

·         Επιτρέπεται ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ ,  τέσσερεις ημέρες πριν τις εκλογές  να προβαίνει με αυτό τον αδιαφανή τρόπο σε τοποθετήσεις ;

·         Ύστερα από ποιά διαδικασία και αξιολόγηση η συγκεκριμένη υπάλληλος αναβαθμίστηκε (και με ποιά προσόντα) σε θέση Υπευθύνου;

·         Γιατί  ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ  βιάζεται τόσο πολύ στην τακτοποίηση κομματικών ημετέρων ; (εξαργυρώνουν άραγε κομματικές υποχρεώσεις ;)

·         Που πήγαν τα λόγια τα μεγάλα περί νέας ηθικής στον τρόπο Διοίκησης του Οργανισμού ;

·         Με αυτό τον τρόπο θέλει ο Πρόεδρος να διοικεί τον Οργανισμό ;

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Οργανισμού προβλέπει συγκεκριμένα τυπικά προσόντα και διαδικασίες, για την πλήρωση των θέσεων Υπευθύνων, οι οποίες πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.  Η γραμματέας, που τοποθετήθηκε στη θέση  ούτε διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που απαιτεί ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας αλλά και ούτε επιλέχτηκε με διαφανείς τρόπους.

Προφανώς για τη Διοίκηση του Οργανισμού προέχει η συμμόρφωση προς τις κομματικές υποδείξεις και όχι η τήρηση της νομιμότητας.

Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Οργανισμού πρέπει να τηρείται πιστά σε όλες τις περιπτώσεις και όχι α λα καρτ.

Δυστυχώς για τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους και όχι από τις προθέσεις τους. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ απαιτεί:

·         την άμεση ανάκληση της παράνομης αυτής απόφασης του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ

·         και την άμεση εσωτερική προκήρυξη -προς πλήρωση-  της συγκεκριμένης θέσης  σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Οργανισμού

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ , όπως έκανε και στο παρελθόν δε θα ανεχτεί τη διαιώνιση πρακτικών (ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων), που τελικά οδηγούν στην πλήρη απαξίωση του Οργανισμού.

Οι Εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ όχι μόνο επιθυμούν αλλά απαιτούν την ίση μεταχείριση και τη διαφάνεια στις αποφάσεις της Διοίκησης και κυρίως από όσους εμφανίζονται, ως κήνσορες της ηθικής και πρεσβεύουν το νέο σε αντίθεση με το παλαιό κατεστημένο.

 

Σχόλια